Fodbold

Bayern hjælper tidligere rival med ’redningskamp’

Arjen Robben, Leon Goretzka og resten af Bayern-holdet skal være med til at redde Kaiserslautern.  Christof Stache / Ritzau Scanpix

FC Bayern München kæmper ikke kun for sig selv i tysk fodbold. Klubben kæmper også for at hjælpe andre klubber.

For en gangs skyld er resultatet ikke det vigtigste, når FC Bayern München løber på banen den 27. maj.

Spillerne fra Tysklands mest dominerende klub løber nemlig ind på Kaiserslauterns hjemmebane for at hjælpe den tidligere Bundesligarival økonomisk. Alle indtægter fra ’redningskampen’, som FC Bayern har døbt opgøret, går således til Kaiserslautern, der kæmper en hård, økonomisk kamp for at kunne få licens til at spille med i Tredjebundesligaen fremover.

- 1. FC Kaiserslautern er en af de store traditionsklubber i Tyskland, fortæller Bayern Münchens administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge til klubbens hjemmeside.

- I mange år har der været intensive og legendariske kampe mellem Bayern og Kaiserslautern. Fodbold lever af følelser og sportslig rivalisering, men også af solidaritet. Derfor vil vi gerne hjælpe, og vi håber, at Kaiserslautern vender tilbage til Bundesligaen i en overskuelig fremtid, tilføjer Rummenigge.

1. FC Kaiserslautern spiller sine hjemmekampe på Fritz-Walter-Stadion, der har plads til knap 50.000 tilskuere. Billetter til kampen koster mellem 60 og 190 kroner plus gebyr. Klubben har ikke oplyst, hvor mange penge et udsolgt stadion vil give.

Det er ikke første gang, FC Bayern München spiller ’redningskampe’ for at hjælpe andre klubber. Rekordmestrene har også spillet mod kultklubben FC St. Pauli og Kickers Offenbach.

I Bayern Münchens næste kamp spiller klubben dog kun for sig selv. En sejr på udebane over Leipzig vil sikre det syvende mesterskab i træk.