Fodbold

- Mirakuløst, hvis vi kæmper om titlen næste år, siger Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er inde i en dårlig periode med Manchester United. Paul Ellis / Ritzau Scanpix

Manchester United vil særligt bruge sommerens transfervindue på at hente unge spillere, der kan spille i klubben i mange år.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er så småt begyndt at se frem mod næste sæson, hvor han får lov at stå i spidsen for storklubben fra første færd efter ankomsten i december sidste år.

Her skal United forsøge at rejse sig efter en skuffende sæson, hvor rivalerne fra Manchester City og Liverpool er næsten 30 point foran og kæmper om mesterskabet - men at rejse sig helt til de samme højder er næsten mere, end nordmanden tør tro på.

- Jeg har været ganske ærlig omkring, at det vil være mirakuløst at kæmpe med om titlen næste år, for vi er for langt bagude i øjeblikket, når det gælder antallet af point.

- I næste sæson skal vi lukke hullet. Hvis vi klarer at holde os til, når vi når frem til februar eller marts, er det fantastisk. Men denne sommer handler også om at hente spillere, som kan være her i mange år, siger Ole Gunnar Solskjær til VG.

For inden den nye sæson starter, venter et meget vigtigt transfervindue for Manchester United, og Solskjær lover allerede forstærkninger, selvom det ikke nødvendigvis bliver store og etablerede stjerner, fansene på Old Trafford kan se frem til.

- Der kommer definitivt nye spillere til. Der kommer unge spillere. Vi har arbejdet med at identificere nogle, vi tror, der vil passe ind i truppen, og så må vi håbe, at vi formår at hente nogle af dem ind. Men det er ikke let - heller ikke selvom spilleren selv har lyst. Det er ikke som at handle i butikken, for de er jo allerede ejet af en klub, siger nordmanden.

Solskjær minder om, at tidligere tiders store Manchester United-profiler som Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney heller ikke var verdensstjerner, før de kom til klubben.

- Mange spillere er kommet hertil, hvor de så har udviklet sig til superstjerner på topniveau. Det kommer altid til at være modellen her, at vi udvikler spillere, for vi har det bedste støtteapparat, det bedste miljø og de bedste fans - og er der noget, fansene elsker, er det spillere, som begejstrer dem og får dem op af sæderne. Vi håber, at vi får sådan nogle spillere til, fortæller Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United har kun vundet to af de seneste 11 kampe i alle turneringer og ligger med en kamp tilbage nummer seks i Premier League.

I sæsonens sidste kamp tager holdet imod Cardiff hjemme på Old Trafford.