Fodbold

Bendtner ligner en færdig mand i Rosenborg, mener Toft

Nicklas Bendtner var helt udeladt fra Rosenborgs trup i mestrenes seneste kamp. Det ligner mere og mere et uundgåeligt farvel, mener Flemming Toft.

Nicklas Bendtner er røget ud i kulden i sin norske klub Rosenborg, og med en kontrakt, der løber ud med udgangen af 2019, synger det norske eventyr på sidste vers.

Sådan lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldkommentator, Flemming Toft.

- Nicklas Bendtner ligner en færdig mand i Rosenborg. Han står til at skulle væk. Først var han på bænken, og nu er han så slet ikke med i truppen. Det gør selvfølgelig, at han står skidt, siger han.

Mens de fleste fodboldligaer i Europa er ved at blive afgjort, er Eliteserien i Norge ikke mere end lige startet. Her har de forsvarende mestre fra Rosenborg fået en miserabel sæsonstart - ligesom Nicklas Bendtner også har fået det.

Han er simpelthen blevet vejet og fundet for let af Rosenborgs cheftræner, Eirik Horneland, der understreger, at han bruger dem, der kan sikre klubben de bedste resultater. Det sagde han efter kampen mod Lillestrøm lørdag.

- Til den her kamp følte vi, at den her trup var den rigtige til mødet med Lillestrøm. Det er en brutal afgørelse af os, og det er en tung besked at få for Nicklas. Han har meget fodbold i sig, og han er en rigtig god fodboldspiller, siger han til VG.

Har ikke scoret i den her sæson

Den danske angriber startede ellers inde i sæsonens første kamp. Men her blev han skiftet ud med godt 20 minutter igen, da Rosenborg var bagud. I de tre efterfølgende kampe blev det kun til indskiftninger og i alt sølle 26 minutters fodbold, inden han så igen fik chancen og spillede fuld tid.

Det lykkedes ikke Nicklas Bendtner at få netmaskerne til at blafre, ligesom han heller ikke har lagt op til nogle mål. Efter spilletid i fem kampe er der bare noteret en enkelt ting ud for danskeren - nemlig et gult kort.

Så havnede Nicklas Bendtner på bænken, og nu er han endt helt ude af truppen.

Nicklas Bendtner takker alle, der har skrevet til ham.

- Tak til alle jer, som har skrevet omkring min situation i Rosenborg Ballklub. Jeg holder utroligt meget af klubben og ønsker kun klubben og mine holdkammerater det bedste altid. Jeg håber på snart at være en del af holdet igen og kunne hjælpe med at vende skuden, skriver Nicklas Bendtner på sin Instagram-profil.

Men selvom danskeren håber på snart at være tilbage, så kan der være lang vej.

- Det virker til, at han har fået sine muligheder under Eirik Horneland, så det er højst sandsynligt, at han ryger afsted, siger Flemming Toft.

Skaber for meget uro

Nicklas Bendtner er uomtvisteligt en mand, der tiltrækker sig opmærksomhed, og med den nuværende situation i Rosenborg kan det vise sig at være en hæmsko for danskeren.

- Alle spørger til ham hver gang. Det er det første spørgsmål, man stiller ved alle kampe. Der spørger man om Nicklas Bendtner. Det kan Rosenborg ikke leve med. Slet ikke som situationen er i klubben lige nu, siger Flemming Toft.

Rosenborg spillede i sin seneste kamp uafgjort mod Lillestrøm, hvor Nicklas Bendtner var udeladt fra truppen, og efterfølgende var Eirik Horneland begejstret for, at holdet viste 'et sammenhold som bliver bedre og bedre' og havde den 'rigtige indstilling'.

- Hvis holdet fungerer bedre, så kan de jo heller ikke leve med at tage stilling til over for medierne, hvorfor Nicklas Bendtner ikke spiller, siger Flemming Toft.

Kina eller USA

Med udsigten til et exit fra norsk fodbold skal Nicklas Bendtner derfor ifølge Flemming Toft begynde at kigge sig om efter andre muligheder.

Men det bliver næppe i Danmark, at det næste kapitel i Nicklas Bendtners fodboldkarriere skal skrives.

- Han kommer ikke til Danmark. Det eneste, der ville være aktuelt, ville være FCK, og de har ikke brug for ham, siger Flemming Toft.

I stedet vil Nicklas Bendtner formentlig kigge noget længere væk.

- Det ligger lidt i luften, at det bliver Kina eller USA. Dels er der gode muligheder for ham, og der er gode muligheder for at spille, og så er der gode muligheder for at tjene en skilling, siger Flemming Toft.