Manchester City genvinder Premier League

16x9
City-spillerne kunne juble over endnu et mesterskab. Foto: John Sibley / Ritzau Scanpix

I sidste spillerunde sikrede Manchester City klubbens sjette mesterskab med blot et point ned til Liverpool.

Spillere, ledere, fans og manager Josep Guardiola kunne langt om længe puste ud og juble løs søndag, da Manchester City blev engelsk mester.

Efter en hæsblæsende og nærmest utrolig sæson genvandt City guldet med en 4-1-sejr ude over Brighton, mens Liverpool hjemme slog Wolverhampton 2-0.

Det var dog ikke nok for Jürgen Klopps tropper, der dermed akkurat ikke vandt klubbens første engelske mesterskab siden 1990.

City sluttede sæsonen på 98 point, som rakte til klubbens sjette mesterskab i alt, mens Liverpool må erkende, at et enkelt nederlag i hele sæsonen og 97 point ikke var nok til guldmedaljerne.

Så nytter det næppe meget for finalisterne i Champions League, at Liverpool slår rekorden i Premier League for flest point til en andenplads. Den tilhørte forinden Manchester United med 89 point i 2012.

Liverpool kan dermed rette blikket mod finalen i Champions League 1. juni mod Tottenham i Madrid, og mon ikke Guardiola kigger langt efter den kamp efter endnu en skuffende sæson i Champions League.

Liverpool kom ellers planmæssigt foran hjemme efter 17 minutter, da Sadio Mané i feltet bombede Liverpool på 1-0.

Pep Guardiola var tydeligvis lettet og glad, da mesterskabet kom i hus.
Pep Guardiola var tydeligvis lettet og glad, da mesterskabet kom i hus. Foto: Glyn Kirk / Ritzau Scanpix

Ti minutter senere kom der så gang i mobiltelefonerne blandt Liverpools fans, da Glenn Murray headede Brighton foran 1-0 mod City.

Dermed lå Liverpool på førstepladsen, hvis det holdt, og så ville City være det første hold i den bedste engelske række siden 1989, der gik ind til sidste runde på førstepladsen uden at vinde guldet.

City drønede mod titlen

I angrebet efter i Brighton svarede City dog igen, da Sergio Agüero var på pletten med en hurtig udligning for City, som dermed blot skulle bruge et mål mere for at tage førstepladsen tilbage. Det kom i det 38. minut.

Riyad Mahrezs tog et hjørnespark og sendte bolden ind i hovedet på Aymeric Laporte, der udækket fik lov at heade City på 2-1.

Så var der skuffede miner på Anfield, og mens City var i kontrol i anden halvleg, lå der en dyne af skuffelse over Liverpools hjemmebane, og efter en god time kunne de mange mobiltelefoner berette om en drømmescoring i Brighton.

Riyad Mahrez snød en modspiller og bankede bolden i kassen til 3-1 til City, og Guardiola dansede sejrsdans på sidelinjen.

Jublen blev fuldendt, da Ilkay Gündogan tordnede City på 4-1 på et direkte frispark.

Mané bragte Liverpool på 2-0 med sin scoring nummer 22 i sæsonen, og han deler dermed førstepladsen på topscorerlisten med Mohamed Sala og Pierre-Emerick Aubameyang.