Brighton fyrer trænerteam trods overlevelse i Premier League

16x9
Chris Hughton er fyret som manager i Brighton. Foto: John Sibley / Ritzau Scanpix

Brighton & Hove Albion siger farvel til klubbens manager og to assistenttrænere med øjeblikkelig virkning.

Bundholdet Brighton skal på jagt efter en ny manager. Mandag har Premier Leagues nummer 17 nemlig valgt at fyre Chris Hughton med øjeblikkelig virkning.

Hans assistent Paul Trollope og first team-coach Paul Nevin stopper ligeledes i klubben, skriver Brighton på sin hjemmeside.

- Chris har gjort et fantastisk stykke arbejder over de sidste fire og et halvt år. Først stabiliserede han klubben, og så sikrede han oprykningen til Premier League, hvor vi nu har været i to sæsoner. Det her har uden tvivl været en af de sværeste beslutninger, jeg har truffet som formand i Brighton & Hove Albion, men den er truffet ud fra vores problemer i den sidste halvdel af denne sæson, siger formanden Tony Bloom til klubbens hjemmeside.

Sæsonens sidste ti kampe endte med syv nederlag og tre uafgjorte kampe. Søndagens 4-1-nederlag til mesterholdet Manchester City blev Chris Hughtons sidste kamp som manager i klubben.

I denne sæson har holdet fået 36 point i de 38 ligakampe. Sidste år fik klubben 40 point i lige så mange kampe. Brighton havde henholdsvis to og syv point ned til nedrykningsstregen i år og sidste år. Brighton var dog sikret endnu en Premier League-sæson allerede inden den sidste spillerunde søndag eftermiddag.

Klubben er endnu ikke gået i gang med at finde en afløser for de fyrede trænere.