Fodbold

Brøndby-træner giver FCM favoritværdighed i pokalfinale

Brøndbys cheftræner Martin Retov vil hellere vinde pokalfinalen end at sikre tredjepladsen i Superligaen. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Martin Retov er ikke i tvivl om, at FC Midtjylland er favoritter til pokalfinalen, men han tror på chancen.

Brøndby fik mandag aften en glimrende optakt til fredagens pokalfinale mod FC Midtjylland, da FC Nordsjælland blev besejret med 2-0 i Superligaen.

Søndag tog FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen favoritværdigheden på FCM's kappe, og Brøndby-træner Martin Retov er på linje med finalemodstanderen.

- FCM har haft en god sæson og har fået nogle rigtig gode resultater de seneste år, så de er selvfølgelig favoritter i sådan en kamp, siger Martin Retov.

Mikael Uhre scorede Brøndbys 1-0-mål mod FC Nordsjælland, og han er ikke ked af, at Jakob Poulsen ser FCM som favoritter.

- FCM skal da have lov til at tage favoritværdigheden, men så må vi jo gå ind og tage den fra dem, siger Brøndby-angriberen.

Brøndbys fans kommer i pokalfinalen til at være i overtal på tribunerne, og det kan blive tungen på vægtskålen, mener Uhre.

- Fansene er med os hele vejen og skubber os frem, og det gør, at man vil kæmpe ekstra, så selvfølgelig kan det blive afgørende, siger Uhre.

Brøndby har stadig en teoretisk mulighed for at sikre sig tredjepladsen i Superligaen, men for træner Martin Retov er pokalfinalen meget vigtigere.

- Selvfølgelig fylder finalen meget. Det er en kæmpestor kamp og vores mulighed for at redde sæsonen, få en titel og komme med i Europa næste år.

- For mit vedkommende vil de betyde mest at vinde pokalfinalen, siger Martin Retov.

Han er ikke i tvivl om, hvad Brøndby skal lykkes med for at sikre klubbens anden pokaltitel på stribe.

- Det bliver mere fysik, dødbolde og dueller, men jeg har en følelse af, at vi på bolden kommer til at gøre ondt på FCM.

- De gange, vi har mødt FC Midtjylland, hvor vi har været dygtige på bolden, har vi ofte slået dem, så vi skal have bolden ned på jorden og spille dér, siger Martin Retov.

Brøndby har i alt vundet pokalturneringen syv gange, mens FCM fortsat har klubbens første pokaltitel til gode.