Topklub i Serie B tvangsnedrykkes

16x9
Palermo-spilleren Ivaylo Chochev. Foto: Miguel Medina / Ritzau Scanpix

Fodboldklubben Palermo kan se frem til en tilværelse på tredjeøverste hylde i Italien efter tvangsnedrykning.

Fodboldklubben Palermo er blevet tvangsnedrykket til Serie C.

Det sker som følge af økonomisk og ledelsesmæssig rod i klubben, skriver nyhedsbureauet AP.

Palermo endte ellers på tredjepladsen i Serie B og skulle derfor spille playoffkampe om oprykning til landets bedste række.

Men en afgørelse fra Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) sender i stedet den sicilianske klub i den tredjebedste fodboldrække.

- Klubben er blevet sanktioneret for en række ledelsesmæssige uregelmæssigheder af tidligere ledere, lyder det fra FIGC ifølge Reuters.

Pladsen i oprykningsslutspillet går i stedet til Perugia. I hvert fald hvis dommen står ved magt. Ifølge AP er det nemlig sandsynligt, at Palermo vil appellere forbundets afgørelse.

Klubben har ikke udtalt sig om sagen, men vælger Palermo at appellere afgørelsen, kan det betyde, at oprykningsspillet bliver udsat.

Klubbens forrige ejer var Maurizio Zamparini, og han solgte klubben i december i fjor til en britisk kapitalgruppe for ti euro.

Tre måneder senere blev ejerskabet af Palermo overført til to af Zamparinis samarbejdspartnere, men for en uge siden blev klubben så overtaget af det italiensk baserede selskab Arkus Network.

Turbulente år

I 2017 blev et salg af klubben til den amerikanske forretningsmand Paul Baccaglini afvist af Zamparini fire måneder efter, at betingelserne for handlen var indgået.

Maurizio Zamparini har været i spidsen for Palermo i 16 år, og i den periode har over 40 trænere været i klubben.

Stjernespillere som Edinson Cavani, Paulo Dybala og Javier Pastore har alle spillet for Palermo tidligt i deres karrierer. Også anføreren på det danske landshold, Simon Kjær, har en fortid i den sicilianske klub.

På grønsværen har det også været turbulent for klubben i de seneste sæsoner.

2013 bød på nedrykning fra Serie A, men sæsonen efter rykkede Palermo op.

Klubben undgik med nød og næppe nedrykning i 2016 efter en sæson med syv trænere, hvoraf to af trænerne var ansat i to perioder hver, og sæsonen efter rykkede Palermo så ned i Serie B.