Christian Lønstrup suspenderet

Christian Lønstrup er suspenderet resten af sæsonen for at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe. Spillerne tager afstand fra anklagerne.

Fra og med i dag og til sæsonafslutningen 26. maj er manager Christian Lønstrup blevet suspenderet i FC Roskilde.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Denne beslutning skal ses i lyset af de oplysninger, der dagen igennem har været fremme i pressen omkring matchfixing og kommunikationen herom imellem spillertruppen og manager Christian Lønstrup, står der i pressemeddelelsen.

- For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe.

Anklagede sine spillere for matchfixing

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger anklagede cheftræner Christian Lønstrup på et møde mandag flere af sine spillere for at stå bag matchfixing i søndagens kamp mod Lyngby, som FC Roskilde tabte 1-2 efter to Lyngby-mål til sidst i opgøret.

Derudover er det samtidig kendt af flere i truppen, at der er en gruppe af spillere, der spiller på egne kampe. TV 2 SPORTs kilder fortæller samtidig, at de har indtryk af, at ingen spillere i truppen går på banen for at tabe. Spil på egne kampe fungerer udelukkende som en 'bonus' - forstået på den måde, at hvis man ikke vinder sine egne kampe, så er der 'i det mindste' en økonomisk gevinst.

Christian Lønstrup skrev tidligere i en sms til TV 2 SPORT, at han ikke ønskede at referere eller kommentere på, hvad indholdet af de interne møder er i Roskilde.

- Hvad jeg dog gerne vil sige er, at jeg som træner og menneske tager dyb afstand fra matchfixing. Det er uforeneligt med mine værdier. Jeg har fuld tillid til de kompetencer, der gør en stor indsats for at forhindre matchfixing, skriver han i en sms.

FC Roskilde var foran 1-0, til der var ni minutter tilbage af opgøret. Frederik Gytkjær udlignede til 1-1, inden Danni König scorede til 2-1 efter 90 minutter. Nederlaget betyder, at Roskilde er to point over nedrykningsstregen inden de sidste to kampe.

I en pressemeddelelse fra Spillerforeningen tager spillerne kraftigt afstand fra de anklager, Lønstrup er kommet med.

- Vi tager i spillertruppen i FC Roskilde skarpt afstand fra matchfixing. Det er en meget voldsom og alvorlig anklage, som ligger meget langt væk fra de værdier, vi har i spillertruppen og i klubben. Vi er meget kede af pludselig at blive nævnt i forbindelse med så alvorlig en anklage, skriver de.

- Vi står over for en meget vigtig periode af sæsonen med to helt afgørende kampe tilbage, som vi ønsker at holde fuld fokus på. Derfor har vi ikke yderligere kommentarer til sagen.

DIF er gĂĄet ind i sagen

Matchfixingsekretariat i Danmarks Idræts Forbund (DIF) er også gået ind i sagen, hvor flere spillere i FC Roskilde er blevet beskyldt for at fixe weekendens kamp mod Lyngby.

- Vi er først lige blevet opmærksomme på sagen i dag. Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, lyder det fra Poul Broberg, der er chef for public affairs i DIF og leder af DIF’s matchfixingsekretariat, i en mail til TV 2 SPORT.

Lyngby ligger nummer seks. Klubben har en teoretisk mulighed for at spille sig videre til playoff-kampene for at komme i Superligaen.