Fodbold

DIF undersøger mulig matchfixing i Roskilde - cheftræner tager afstand

FC Roskildes træner har anklaget en eller flere af sine spillere for at stå bag matchfixing af søndagens kamp mod Lyngby.

Matchfixingsekretariat i Danmarks Idræts Forbund (DIF) går ind i sagen, hvor flere spillere i FC Roskilde er blevet beskyldt for at fixe weekendens kamp mod Lyngby.

Det fortæller DIF's leder af sekretariatet:

- Vi er først lige blevet opmærksomme på sagen i dag. Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, lyder det fra Poul Broberg, der er chef for public affairs i DIF og leder af DIF’s matchfixingsekretariat, i en mail til TV 2 SPORT.

Det var BT, der tirsdag kunne fortælle, at Roskildes træner Christian Lønstrup har hævdet over for både spillere og stab i klubben, at han har beviser på, at søndagens 2-1-nederlag til Lyngby er blevet fixet.

- Vi er i gang med Danske Spil og DBU (Dansk Boldspil-Union, red.) lige nu, og det ser ud til, at der intet er i det, siger Roskildes ejer, Carsten Salomonsson, til TV 2 SPORT.

Og Danske Spil bekræfter, at de undersøger sagen.

- Vi undersøger naturligvis en sag som denne, som vi altid gør. Vi er i tæt kontakt med DIF, som er dem, vi melder til, hvis der er uregelmæssige spilmønstre på danske fodboldhold, siger pressechef Marie Grabow Westergaard til TV 2 SPORT.

Cheftræner Christian Lønstrup skriver i en sms til TV 2 SPORT, at han ikke ønsker at referere eller kommentere på, hvad indholdet af de interne møder er i Roskilde.

- Hvad jeg dog gerne vil sige er, at jeg som træner og menneske tager dyb afstand fra matchfixing. Det er uforeneligt med mine værdier. Jeg har fuld tillid til de kompetencer, der gør en stor indsats for at forhindre matchfixing, skriver han i en sms.

Spiller på uafgjort eller nederlag

TV 2 SPORT har siden fået bekræftet fra flere kilder, at mødet har fundet sted. Derudover kan TV 2 SPORT fortælle, at det er kendt af flere i truppen, at en gruppe af spillere har spillet penge på egne kampe. Vores kilder fortæller samtidig, at de har indtryk af, at ingen spillere i truppen går på banen for at tabe med vilje.

Det vil sige, at spil på egne kampe fungerer som en 'bonus' forstået på den måde, at hvis man ikke vinder sine egne kamp, så er der 'i det mindste' en økonomisk gevinst.

I søndagens kamp var FC Roskilde foran 1-0, til der var ni minutter tilbage af opgøret. Frederik Gytkjær udlignede til 1-1, inden Danni König scorede til 2-1 efter 90 minutter. Nederlaget betyder, at Roskilde er to point over nedrykningsstregen inden de sidste to kampe.

Lyngby ligger nummer seks i den næstbedste række. Klubben har en teoretisk mulighed for at spille sig videre til play off-kampene for at komme i Superligaen.

Lyngby: Vi mærkede ikke noget til det

Lyngbys administrerende direktør, Andreas Byder, skriver i en mail til TV 2 SPORT, at de ikke følte, at der var noget galt.

- Vi havde ikke på noget tidspunkt følelsen af, at vi var med i aftalt spil. Vi fik lov til at kæmpe for vores point og scorede først til allersidst. Jeg synes hverken, at kampens billede eller vores scoringer gav antydningen af, at nogle af Roskilde-spillerne spillede for at tabe.

- De jublede i en stor, samlet klynge, da de scorede, og en af deres spillere trak et gult kort fra bænken i frustration over, at vi scorede og vandt kampen til allersidst. Jeg synes absolut, det lignede et hold, der gik efter sejren og gjorde alt, hvad de kunne. Vi tager selvfølgelig klar afstand fra alle former for matchfixing og spil på egne kampe, og reglerne er entydige på det her område. Derfor er det fint, at det bliver undersøgt til bunds, skriver Anders Byder.