Ikon forlader Roma efter 18 år i den klub, han startede med at være fan af

16x9
Daniele De Rossi forlader Roma, hvor han har spillet i 18 år. Foto: Pedro Nunes / Ritzau Scanpix

Daniele De Rossi forlader fodboldklubben AS Roma, når den indeværende sæson er spillet færdig.

Daniele De Rossi er i gang med sin sidste sæson i AS Roma.

Den 35-årige midtbanespiller forlader den italienske fodboldklub efter 18 år, når hans kontrakt udløber, når den indeværende sæson er forbi. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

De Rossi er født i Rom og har tilbragt hele sin professionelle fodboldkarriere i hovedstadsklubben.

Den senere landsholdsspiller begyndte at spille fodbold i AS Roma i 2000. Inden da var han fan af klubben med de mørkerøde trøjer.

Siden debuten i 2001 er det blevet til hele 615 optrædener på førsteholdet, hvilket kun er overgået af klublegenden Francesco Totti.

Fortsætter karrieren

Midtbaneslideren har med Roma været med til at vinde den italienske pokalturnering to gange samt den italienske Super Cup en enkelt gang.

- Daniele har i 18 år været det bankende hjerte på Romas hold, siger klubpræsident Jim Pallotta på klubbens hjemmeside.

- Fra sin debut i 2001 til at tage ansvaret som kaptajn har han altid repræsenteret Romas fans på banen med stolthed, i takt med at han etablerede sig selv som en af Europas bedste midtbanespillere.

Daniele De Rossi blev anfører i Roma, da Francesco Totti stoppede.
Daniele De Rossi blev anfører i Roma, da Francesco Totti stoppede. Foto: Tiziana Fabi / Scanpix Denmark

Ud over en glorværdig karriere i Roma er Daniele De Rossi også den italiener, der har spillet fjerdeflest landskampe. 117 gange har han trukket landsholdstrøjen over hovedet. De Rossi var med, da Italien vandt VM i 2006.

Daniele De Rossi har dog foræret sin VM-medalje væk. Ti år efter triumfen deltog De Rossi i begravelsen af landsholdets tidligere materialemand Pietro Lombardi, der døde som 92-årig. Lombardi fik De Rossis medalje med på sin sidste rejse.

Roma har to kampe tilbage i sæsonen. Klubben indtager sjettepladsen i Serie A med 62 point.

Daniele De Rossi fortsætter med at spille fodbold. Det er endnu ikke meldt ud, hvilken klub han skal spille. Roma skriver dog, at det bliver 'et eventyr væk fra Rom'.