- Han kan smadre sin karriere, siger ekspert om Roskilde-træner

16x9
Christian Lønstrup er suspenderet resten af sæsonen som træner i FC Roskilde. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Træner i FC Roskilde, Christian Lønstrup, kan have ødelagt sin trænerkarriere, hvis han ikke har ret i sine anklager om matchfixing.

Tirsdag blev Christian Lønstrup suspenderet i FC Roskilde, efter han på et møde i klubben anklagede sine egne spillere for matchfixing i en kamp mod Lyngby.

En kamp, som FC Roskilde endte med at tabe 2-1, da Lyngby scorede to mål til sidst i kampen.

Viser det sig, at træneren ikke har ret i sine anklager, så kan det få alvorlige konsekvenser for Christian Lønstrup, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Han kommer jo til at ødelægge sin tid i Roskilde, hvis ikke han har styr på det, han kommer med, eller også for spillerne, fordi han har ret. Han kan smadre sin karriere på den her måde.

- Vi har set ham være i Superligaen, og flere Superligaklubber ville have ham. Så han havde en god fremtid foran sig som træner. Han kan stadig have en fremtid som træner, men ryet kan blive ødelagt ovenpå det her, siger Kasper Lorentzen.

Fodboldeksperten har set optagelserne igennem fra opgøret mod Lyngby, og han ser ikke nogen tydelige tegn på matchfixing i opgøret, men medgiver, at Roskilde-spillerne, dækker dårligt op og reagerer langsomt ved målene.

Det skulle være kendt af flere i truppen, at der er en gruppe af spillere, der spiller på egne kampe. TV 2 SPORTs kilder fortæller samtidig, at de har indtryk af, at ingen spillere i truppen går på banen for at tabe. Spil på egne kampe fungerer udelukkende som en 'bonus' - forstået på den måde, at hvis man ikke vinder sine egne kampe, så er der 'i det mindste' en økonomisk gevinst.

Kasper Lorentzen er dog sikker på, at når Christian Lønstrup kommer med så alvorlige anklager om matchfixing, så er det fordi, han har noget at have det i.

- Han føler sig snydt, for hvis der er nogle, som spiller mod sit eget hold, så er det voldsomt. Jeg tror, han har undersøgt det i længere tid. Hvis man beskylder nogen på den måde, så tænker man sig rigtig godt om.

- Det kommer til at se rigtig dårligt ud i fremtiden for enten ham eller spillerne, fordi det er en alvorlig beskyldning. Du kan smadre spillernes karriere også, siger fodboldeksperten.

Matchfixingsekretariat i Danmarks Idræts Forbund (DIF) oplyste tirsdag, at de er gået ind i sagen, hvor flere af spillerne i FC Roskilde er blevet beskyldt for at fixe weekendens kamp mod Lyngby.

FC Roskilde kæmper for overlevelse i 1. division, hvor de ligger to point over nedrykningsstregen. Der resterer to runder af 1. division.