Fodbold

Roskilde-ejer afviser matchfixing - Spillerforening har ikke fået henvendelse

Roskilde-spillerne skal gå amok og smadre modstanderne i de sidste kampe, håber klubejer Carsten Salomonsson.

Der er ikke noget at komme efter.

FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson er på nuværende tidspunkt sikker på, at der ikke er foregået matchfixing i forbindelse med klubbens kampe i 1. division.

- Jeg kan ikke være andet, før der kommer nogle beviser. Jeg hører rygter hver dag på alle mulige niveauer. Nu er det her bare på et helt andet niveau.

- Men jeg kan jo ikke tage stilling til noget, når jeg ikke ved noget. Der er ingen beviser. Der er intet, siger Salomonsson.

Når Salomonsson snakker om "et helt andet niveau", så henviser han til den tidligere Roskilde-træner Christian Lønstrup, som ifølge BT anklagede Roskilde-spillerne for at være involveret i matchfixing.

Lønstrup, der fremsatte sine anklager efter søndagens 1-2-nederlag til Lyngby, er siden blevet suspenderet og erstattet af Peter Foldgast.

- Nu er der en undersøgelse i gang, og så må vi se, hvad der sker. Og hvis der er nogen, der har gjort noget, man ikke må ifølge dansk lovgivning, så er det farvel og tak. Længere er den ikke, understreger Salomonsson.

I de to sidste kampe i 1. division, hvor Roskilde kæmper for at undgå nedrykning, skal holdet møde Fredericia og HB Køge.

- Jeg vil virkelig håbe, at der kommer en sindssyg trodsreaktion, hvor vi går amok og smadrer de to hold. Så kan folk tale om alt, hvad de vil tale om.

- Jeg vil håbe, at det er den reaktion, jeg får fra spillerne. Jeg står og ser på træningen nu, og der bare fuld hammer på, siger Roskilde-ejeren.

Spillerforening: Vi har ikke fået en henvelse fra spillerne

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, afviser kategorisk, at de er blevet kontaktet af nogen fra FC Roskilde angående matchfixing.

Har I fået en henvendelse fra spillere fra FC Roskilde, der oplyser, at nogen spiller på egne kampe i klubben?

- Det kan jeg klart afkræfte. Vi har ikke fået sådan nogle henvendelser i Spillerforeningen. I øvrigt har jeg i grunden ikke så mange kommentarer til sagen. Den er ved at blive undersøgt, siger Mads Øland.

Hvad bliver næste skridt?

- Vi har selv været i dialog med repræsentanter for spillerne i klubben. Men ellers holder vi vores arbejde internt og venter på, at undersøgelsen bliver færdig.

- Jeg har aldrig hørt noget lignende

I weekendens kamp mod Lyngby indkasserede Roskilde to mål i de sidste ti minutter og tabte 1-2. Men Salomonsson så ikke noget mistænksomt.

- Nej, det gjorde jeg overhovedet ikke. Det kan enhver da se. Vi har set den fire gange efterfølgende. Der er intet. Hvis der er nogen, der kan påvise noget, så fortæl mig det. Jeg kan i hvert fald ikke se noget.

- Vi kæmpede til det sidste, og vi var sindssygt uheldige i det 90. minut, hvor der blev scoret til 2-1. Vi var klart bedst i den kamp, og vi skulle have lukket lortet. Det gjorde vi bare ikke, siger han.

Et af rygterne, som TV 2 SPORT har beskrevet, går på, at nogle af Roskildes spillere satser penge på egne kampe.

- Jamen, jeg har aldrig hørt noget lignende. Men folk kan jo sige alt i denne situation, og det gør folk åbenbart. Det lyder fuldstændigt idiotisk for mig, fastslår Salomonsson.

I øjeblikket undersøger Danske Spil, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) sagen, og imens venter man i Roskilde.

- Jeg forventer at få en melding i denne uge. Inden fredag. Det var sådan, det lød. At der ville gå 48 timer fra tirsdag eller sådan noget.

- Jeg aner ikke, hvor lang tid de kan være om det her, siger Salomonsson.

Poul Broberg, leder af DIF's matchfixingsekretariat, som undersøger og rejser sager ved Matchfixingnævnet, blev gjort opmærksom på sagen tirsdag. DIF har ikke noget nyt om sagen onsdag.

- Vi vil kigge nærmere på det, men vi kan ikke sige noget om, hvad vi gør, eller om vi kommer til at rejse en sag. Vi melder ud, hvis vi har yderligere, oplyste Broberg tirsdag.