Fodbold

Mike Jensen forsøger at holde humøret højt hos udeladt Bendtner

Nicklas Bendtner har ikke fået meget spilletid i denne sæson. Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

Mike Jensen ærgrer sig på Nicklas Bendtners vegne over den manglende spilletid, men erkender også, at det er sådan, det er i fodbold.

Da Rosenborg sparkede kampen i gang torsdag aften mod Haugesund, var det uden Nicklas Bendtner på banen.

Og faktisk var danskeren heller ikke til at finde på sidelinjen. Bendtner var for anden gang i træk ikke med i Rosenborgs trup i Eliteseren.

Det var derimod anfører Mike Jensen, og han fortalte inden kampen, at han forsøger at holde hoved højt hos sin landsmand, der ikke får meget spilletid.

- Det er sådan, det er i en fodboldklub. Nogle starter, nogle starter på bænken, og nogle er uden for truppen. Det er selvfølgelig kedeligt for Nicklas, og jeg skal gøre, hvad jeg kan, for at han kan holde humøret oppe og komme tilbage på holdet i storform, siger Mike Jensen til NRK.

- Han er professionel og fokuseret. Han er altid i godt humør og har en tilstedeværelse på træningsbanen.

Har niveau til mere end Eliteserien

Rosenborgs cheftræner, Eirik Horneland, er manden, der holder Bendtner uden for truppen. Han fortæller, at han fra kamp til kamp skal sætte det hold på banen, som har størst mulig chance for at vinde kampen.

- Han er en stor stjerne og en profileret fodboldspiller. Det er der ingen tvivl om. Rosenborg er et kollektiv, og har man en kollektiv tankegang, så er man i startopstillingen. Jeg skal bygge et hold, som har en retning og som står sammen. Og så vælger jeg holdet fra kamp til kamp.

- Bendtner og jeg har en god kommunikation. Vi snakker sammen om forskellige ting. Vi har haft mange samtaler, hvor det bare var os to. Nicklas er en god fodboldspiller og har et niveau til mere end Eliteserien. Men der er en dynamik og en retning i Rosenborg, som man skal tænke på, siger Eirik Horneland.

Cheftræneren understreger, at Bendtner ikke er udeladt, fordi han har ikke passer ind i Rosenborg-stilen.

Man får, som man har fortjent

Horneland og resten af Rosenborg-holdet har været lidt ekstra under mediernes søgelys her i starten af den norske sæson. Mike Jensen mener dog ikke, at det er på grund af den danske spidsangriber, der ikke spiller.

- Det har ikke noget med Bendtner at gøre. Der er et tryk på Rosenborg, og sådan har det været alle de år, jeg har været her. Nu er det lidt mere. Lidt mere negativ omtale og lidt mere kritik. Og man får, som man har fortjent, så det må vi bare leve med og forsøge at håndtere så godt som muligt, siger Mike Jensen.

Rosenborg tager på hjemmebane imod Haugesund her torsdag aften, hvor de har brug for de tre point.