Fodbold

Allegri stopper som træner i Juventus

Allegri har opnået masser af succes med Juventus. Massimo Pinca / Ritzau Scanpix

Efter fem år i spidsen for de italienske mestre, stopper Massimiliano Allegri efter denne sæson.

De italienske mestre fra Juventus skal på jagt efter en ny træner.

Det står klart, efter klubben fredag offentliggjorde, at de er blevet enige med den nuværende træner, italienske Massimiliano Allegri, om at stoppe samarbejdet efter denne sæson.

storholdets hjemmeside lyder det ligeledes, at den afgående cheftræner og klubpræsidenten Andrea Agnelli sammen vil møde pressen lørdag klokken 14 på hjemmebanen Allianz Stadium for at svare på spørgsmål om bruddet.

- Massimiliano Allegri vil ikke være at finde på trænerbænken til 2019/2020-sæsonen, skriver Juventus.

51-årige Allegri har stået i spidsen for Juventus i fem succesfulde sæsoner, hvor klubben fra Torino har kunne fejre fem italienske mesterskaber. Derudover opnåede man også stor succes i Champions League, hvor holdet to gange tabte finalen, mens Allegri førte holdet til fire sejre i pokalturneringen.

Allegri vandt fem Serie A-titler i sine fem sæsoner i spidsen for klubben.

Rygter om Conte-comeback

Den tidligere Milan-træner havde kontrakt frem til 2020, men den er de to parter altså blevet enige om at ophæve, selvom Allegri også i denne sæson vandt den italienske Serie A.

Årsagen til det pludselige stop meldes der ikke noget om, men det helt store mål for 'den gamle dame' som klubben kaldes har i mange år været sejren i Champions League.

Her måtte Juventus i denne sæson noget skuffende se sig slået ud i kvartfinalen mod Ajax.

Juventus har indtil videre ikke meldt noget ud om, hvem der skal overtage posten som træner for Cristiano Ronaldo og de andre Juventus-stjerner.

Ifølge flere italienske medier skulle ledelsen i klubben dog være særdeles interesserede i at tilknytte den tidligere træner Antonio Conte, der i øjeblikket står uden job.

Conte har tidligere stået i spidsen for Juventus. Det gjorde italieneren tilbage fra 2011 til 2014, hvorefter han blev italiensk landstræner, inden turen gik til Chelsea.

For den afgående Juventus-træner er der også rigeligt spekulationer om fremtiden. De går i særligt grad på et muligt job hos franske PSG, der skulle være interesseret i at skille sig med tyske Thomas Tuchel. Dette er dog blot rygter.

Juventus og Allegri har for længst sikret sig det ottende mesterskab på stribe, men italieneren mangler fortsat to kampe i spidsen for klubben. Det er på søndag hjemme mod Atalanta og 26. maj ude mod Sampdoria.