Fodbold

Chelsea-profil misser finalen i Europa League

En skade i en træningskamp holder Ruben Loftus-Cheek ude af store kampe for Chelsea og England.

Når Chelsea 29. maj går på banen til sæsonens største kamp, Europa League-finalen mod Arsenal, bliver det uden en af holdets store profiler.

Midtbanespilleren Ruben Loftus-Cheek beskadigede sin akillessene i en betydningsløs træningskamp i USA mod New England Revolution natten til torsdag, hvor den 23-årige midtbanespiller humpende måtte lade sig udskifte.

Skaden var så alvorlig, at Loftus-Cheek var under kniven torsdag aften. Det skriver Chelsea på sin hjemmeside, hvor klubben bekræfter, at akillessenen er revet over.

Dermed er midtbanemanden ikke klar til finalen mod Arsenal senere på måneden.

Selvom Chelsea ikke har meldt ud, hvor lang en pause, der venter Ruben Loftus-Cheek, kan han godt væbne sig med tålmodighed. I værste tilfælde kan der gå helt op til et år, inden han igen er klar.

Ifølge det engelske medie Metro er det bedst tænkelige scenarie for Loftus-Cheek en pause på seks måneder.

- Vi er alle med dig, skriver Chelsea på det sociale medie Twitter som opbakning til holdets unge profil.

Loftus-Cheek var kraftigt medvirkende til at sende Chelsea i Europa League-finalen. Englænderen scorede til 1-0 mod semifinalemodstanderen Frankfurt i returkampen, der godt nok skulle afgøres på straffespark.

Derudover har han stået bag fire fuldtræffere i dette års Europa League. Det er næstflest af alle fra London-klubben.

Misser også landsholdsudtagelse

Men de kvaliteter må Chelsea-manager Maurizio Sarri altså undvære i Baku 29. maj. Det samme gælder for den engelske landstræner Gareth Southgate, der ikke får Ruben Loftus-Cheek med til finalestævnet i Nations League i juni.

- Jeg gik i seng med Ruben i truppen, efter han har spillet fantastisk i sæsonen. Nu misser han en stor europæisk finale og en stor mulighed for os, fortalte Southgate ifølge Fox, da han udtog sin trup torsdag.

England møder Holland i Nations League-semifinalen 6. juni.