Fodbold

Dét er der på spil for Brøndby og Midtjylland i pokalfinalen

Fredag spiller Brøndby og FC Midtjylland om det danske pokalmesterskab. En kamp, der kommer til at definere de to holds sæson.

Udfaldet af fredagens pokalfinale vil få afgørende betydning for, hvordan både Brøndby og FC Midtjylland vil se tilbage på sin sæson.

Efter at FC København for to uger siden sikrede sig det danske mesterskab, skal pokaltitlen ifølge FC Midtjylland-anfører Jakob Poulsen i hus for midtjyderne, der før sæsonen meldte ud, at man gik efter The Double.

- Den ligger lige der, at enten har det været en god sæson eller middelmådig sæson. Så det gør en stor forskel, når man bagefter evaluerer sæsonen.

Brøndbys Kamil Wilczek fortæller ligeledes, at titlen kan få stor betydning for Brøndby.

- Det vil ikke gøre det til en perfekt sæson, men det vil blive en god sæson, hvis vi vinder en titel, siger Wilczek til klubbens hjemmeside.

Dét er der på spil i pokalfinalen

  • FC Midtjylland kan vinde titlen for første gang efter fire finalenederlag i 2003, 2005, 2010 og 2011.
  • Brøndby vandt pokaltitlen i sidste sæson med en sejr over Silkeborg. Det var syvende gang, at klubben vandt turneringen. Det er desuden blevet til tre finalenederlag.
  • De to finalister har mødt hinanden to gange tidligere i pokalfinalen. Begge kampe er endt med sejre til Brøndby. I 2003 vandt Brøndby med 3-0 over midtjyderne, mens det to år senere blev til en 3-2-sejr efter forlænget spilletid.
  • Torsdag var der solgt 32.000 billetter til kampen, der spilles i Parken. Størstedelen af tilskuerne er Brøndby-fans, mens FCM sender op mod 10.000 fans til København.
  • Med pokaltitlen følger adgang til næste sæsons kvalifikation til Europa League. FCM er allerede via Superligaen sikker på at kvalificere sig til Europa, men det er ikke tilfældet for Brøndby.
  • Vinderen af pokalfinalen får en bonus på 500.000 kroner. Taberen belønnes med 200.000 kroner. De to klubber får desuden 40 procent af det overskud, som kampen genererer.
  • Pokalturneringen er blevet spillet siden 1955. AGF er den mest succesrige klub med ni pokaltitler.

Finalen har afgørende betydning

FC Midtjylland er sikre på at få sølvmedaljer i ligaen, men et finalenederlag vil betyde to midtjyske andenpladser i sæsonen. Og det vil ærgre kaptajn Poulsen.

- Hvis vi taber til Brøndby, har det været en sæson, hvor det ikke har flasket sig for os. Den vil være fin nok, men det vil være en tung følelse for os ikke at få et trofæ, når vi har været så tæt på to styks, siger Jakob Poulsen.

Anføreren mener, at det er for hårdt at sige, at FCM fredag eftermiddag skal "redde" sæsonen med pokalguld. Samme holdning har midterforsvareren Erik Sviatchenko.

- Vi skal ikke redde noget som helst. Vi har med afstand været det næstbedste hold i Danmark og har 20 point ned til nummer tre, siger forsvareren.

- Sæsonen vil gå fra en god sæson til bedre sæson, hvis vi vinder pokaltitlen, også selv om vi gik en smule døde i Superligaens mesterskabsspil. Jeg vil ikke lade tre-fire kampe definere en hel sæson, siger han.

Finalen er noget særligt

Brøndby har stadig en minimal chance for at få en bronzemedalje i ligaen, men meget skal gå deres vej i de sidste to spillerunder, hvis det skal lykkes.

Derfor vil en pokaltitel også lune rigtig godt på Vestegnen. En titel, som de selv er forsvarende indehavere af, efter de slog Silkeborg i finalen sidste sæson.

Dengang var Kasper Fisker på banen for Brøndby. I år er han skadet, men han husker tilbage på sidste års finale som en yderst positiv oplevelse.

- Det er bestemt ikke en kamp som alle andre. Det er den største enkeldagskamp, man kan spille, og det er bare noget helt særligt. Det er en fanstastisk dag at spille, siger Kasper Fisker til TV 2 SPORT.

Fiskers skade betyder, at han fredag deltager i Brøndby-fansenes optakt til finalen. Her vil de blandt andet marche i samlet flok mod Parken, hvor finalen spilles.

- Jeg glæder mig helt vildt til at opleve finalen som de fans, der følger os i tykt og tyndt. Jeg skal gå med hele vejen, og selvom det regner, skal vi nok hygge os, siger Kasper FIsker.

Fredagens pokalfinale fløjtes i gang klokken 17.