Fodbold

Grædefærdig målmand blev pokalhelt en uge efter sin brors død

Følelserne fik frit spil, da FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen fik en afgørende rolle i pokalfinalen.

FC Midtjylland skrev fredag historie med klubbens første pokaltitel nogensinde.

Men den helt store historie omkring kampen var klubbens målmand Jesper Hansen. Han mistede sidste fredag sin bror, Thomas, der omkom i en trafikulykke.

Jesper Hansen spillede alligevel kampen og blev budt velkommen til pokalfinalen i Parken med bifald fra både FCM's og Brøndbys tilskuere.

Historien blev fuldendt, da Jesper Hansen kom til at spille en nøglerolle i straffesparkskonkurrencen, som skulle afgøre pokalfinalen. Den faldt ud til midtjydernes fordel - blandt andet takket være to redninger fra Hansen.

Han blev efter afgørelsen omringet af sine holdkammerater og var grædefærdig.

- Det har været en meget, meget hård uge og især weekend. Men jeg har en fantastisk familie, der har hjulpet mig igennem, og nogle fantastiske holdkammerater og folk omkring klubben, som jeg vidste, ville støtte mig til at komme så hurtigt tilbage. Det var det, jeg ville. Det er den måde, jeg er kommet videre på, sagde Jesper Hansen kort efter kampen til 3+.

Hans familie var ligesom holdkammeraterne samlet omkring Jesper Hansen efter kampen, og alle var tydeligt berørte af situationen.

Jesper Hansen var iført en trøje med teksten 'min bror - vores Thomas' for at hylde sin bror.

- Lige nu har jeg min lillebror i tankerne. Han var der selvfølgelig også i kampen, fordi der skete det tragiske for en uge siden. Det har været voldsomt emotionelt hele vejen igennem, og jeg har haft de her billeder af, at vi har haft pokalen i dag og vinder den for ham og klubben. Det kunne ikke være skrevet bedre, at det var straffesparksafgørelse, og jeg har et par redninger, siger Jesper Hansen, da kampen er kommet en smule mere på afstand.

- Undervejs vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg følte derinde. Det var lidt tomt på en måde, men alligevel havde jeg min bror med mig og ville gøre 100 procent for ham. Det er dedikeret til min lillebror.

FC Midtjyllands Kian Hansen løb ned og krammede Jesper Hansen, efter han havde bragt FCM foran med 1-0.

Den ordinære spilletid sluttede 1-1, mens FC Midtjylland vandt straffesparkskonkurrencen med 4-3.

Kian Hansen bragte FC Midtjylland foran med 1-0, og som jubel stormede han ned til sin målmand og omfavnede ham.

- Det kunne vel ikke være skrevet bedre efter det, Jesper har været igennem. Jeg tror, at det betød noget for Jesper at vise sin bror den ære, og det var i hans brors ånd. Vi har aldrig været i tvivl om, at han skulle stå, siger FCM's cheftræner Kenneth Andersen til Ritzau.

Efter den turbulente weekend besluttede Jesper Hansen sig for, at han ville spille pokalfinalen.

- Jeg besluttede mig, fordi jeg har en familie, der har fået styr på alt det praktiske. Det har været det hårdeste, at man skulle ordne alle de her praktiske ting og sørge for familien, men at der er kommet styr på det så hurtigt, har gjort, at jeg har kunnet fokusere på at komme tilbage på træningsbanen mandag og bruge alle ressourcerne i klubben, familie og venner.

Jesper Hansen har nu tre pokaltitler på cv'et, da han to gange tidligere vandt turneringen med FC Nordsjælland.