Fodbold

Wass og Valencia spiller sig i Champions League

Med en sejr på 2-0 ude over Valladolid sikrede Daniel Wass og Valencia sig fjerdepladsen i La Liga, der giver adgang til næste sæsons Champions League

Daniel Wass kan se frem til igen at skulle spille Champions League med Valencia i næste sæson.

En sejr på 2-0 ude over Valladolid var nok for Valencia, der slutter på fjerdepladsen i La Liga.

Inden den sidste spillerunde i La Liga var Valencia tvunget til at vinde på udebane over Valladolid, fordi Getafe pustede Daniel Wass og holdkammeraterne i nakken på femtepladsen med samme pointantal.

Efter 36 minutter var et stort forsvarskoks med til at gøre den mission noget nemmere for Valencia. Valladolid-forsvaret tabte bolden på et farligt sted lige uden for feltet, og så kunne Carlos Soler inde i feltet iskoldt udnytte en fin frispilning.

Som om at Valladolid-forsvaret ikke havde dummet sig nok i første halvleg, så gav et endnu større koks i forsvaret en friløber kort inde i anden halvleg. Her kunne Daniel Parejo trille bolden til siden til Rodrigo, der let kunne sparke bolden det sidste stykke ind over stregen til 2-0.

Samtidig formåede Getafe ikke selv at vinde deres hjemmekamp mod Villareal. Kampen endte 2-2, og dermed havde et uafgjort resultat også været nok for Valencia til at sikre adgang til Champions League i næste sæson.

Getafe må med dagens resultater nøjes med Europa League i næste sæson.

Sevilla og Espanyol i Europa League-kvalifikation

Andre steder i Spanien vandt Simon Kjær og Sevilla hjemme med 2-0 over Athletic Bilbao på mål af Wissam Ben Yedder og Munir El Haddadi, mens Espanyol også tog en hjemmesejr. Det gjorde de med 2-0 over Real Sociedad på mål af Roberto Rosales og Wu Lei.

Resultaterne betyder, at Sevilla og Espanyol på henholdsvis femte- og sjettepladsen sikrer sig adgang til kvalifikationen til Europa League.

Her har Sevilla haft stor succes, da klubben har vundet Europa League tre gange inden for de seneste fem år.