Fodbold

Arnesen havde stor indflydelse på ansættelsen af Kompany

Vincent Kompany vender tilbage til sin barndomsklub, hvor Frank Arnesen er teknisk direktør. Maria Albrechtsen Mortensen/David Klein / Scanpix Danmark

Frank Arnesen kalder det et scoop, at Anderlecht fremover får Vincent Kompany som spillende træner.

Anderlechts tekniske direktør, Frank Arnesen har gennem to måneder haft kontakt med Manchester Citys anfører Vincent Kompany om jobbet som spillende træner i den belgiske klub.

Uden at nogen vidste det hos de engelske mestre.

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, skulle have en samtale med sin 33-årige kaptajn om fremtiden efter Premier League-sæsonen, men Kompany kom altså sin træner i forkøbet.

- Det er et scoop ud over det sædvanlige. Selvfølgelig er der en risiko, når man ansætter en mand uden trænererfaring, men plusserne har været så mange ved Kompanys personlighed og indsigt i alle kroge af fodboldens verden, siger Frank Arnesen til TV 2 SPORT.

- Kompany er en yderst intelligent mand, der ved en masse om en masse. Og hans fodboldfilosofi er meget spændende. Jeg vil sammenligne den med Johan Cruyffs og selvfølgelig Pep Guardiolas. Det handler om det, jeg vil kalde beleven (medrivende, red.) fodbold. Og han går ind for, at alle hold i Anderlecht spiller og tænker fodbold ens.

Jeg kunne ikke fortælle Hjulmand, hvem vi var ved at lave en aftale med

Frank Arnesen

Ønsker Hjulmand held og lykke

I bund og grund var det Anderlechts ejer, Marc Croucke, der for et år siden prikkede til Kompany og sagde, at han skulle fortsætte sit fodboldliv i den klub, der startede hans professionelle karriere, når det var slut i City. Kompany spillede i Anderlecht fra 2003-06.

Men det blev aktuelt, før de havde troet på det i Anderlecht - og i Manchester City. Kompany ville næppe få fast spilletid under Guardiola i den kommende sæson - nu får han det i den belgiske liga, og samtidig kan han se frem til sit store mål: at slutte karrieren som aktiv med det belgiske landshold (87 kampe) ved EM-slutrunden næste år.

- Jeg tror på projektet, Kompany tror på det - og Anderlecht kan med ham få en ny storhedsperiode, siger Frank Arnesen, som samtidig måtte skuffe Kasper Hjulmand for et par uger siden. Hjulmand har længe været et varmt emne i Anderlecht.

- Jeg kunne ikke fortælle Hjulmand, hvem vi var ved at lave en aftale med, men hvis jeg var en europæisk klub på vej frem, ville jeg uden tøven tage Kasper. Han er knalddygtig - og sympatisk.

Til den overraskende beslutning om at forlade Manchester City, som han har vundet fire Premier League-titler med foruden seks cup-trofæer, siger Vincent Kompany ifølge Frank Arnesen:

- Jeg har kun tvivlet på det her en enkelt gang - det var i sekunderne før, jeg skrev under med Anderlecht. Ellers har jeg været ret sikker i, at det er den helt rigtige beslutning.

Vincent Kompany har spillet i Manchester City siden 2008 og nåede at vinde fire Premier League-titler, to FA Cup-titler, fire Liga Cup-titler og to Community Shields-trofæer med klubben.