Fodbold

Hareide giver Durmisi og Wass comeback på landsholdet

Durmisi og Wass er tilbage i landsholdslejren. Ritzau Scanpix

Åge Hareide har udtaget truppen til Danmarks første hjemmekampe i EM-kvalifikationen. To spillere kan få comeback.

Landstræner Åge Hareide har onsdag udtaget de spillere, der skal sikre Danmarks næste point i jagten på en billet til EM 2020.

Her springer midtbanespilleren Daniel Wass og backen Riza Durmisi ud som de mest bemærkelsesværdige navne. De er nemlig tilbage i landsholdstruppen efter længere pauser.

Daniel Wass spillede sin seneste landskamp den 15. november 2016, hvor Danmark spillede en venskabskamp mod Tjekkiet.

- Han har spillet godt for Valencia. Han har været med på en rejse for dem, der har set godt ud hele året. Jeg har talt med Daniel om både det ene og det andet, og det har været vigtigt for mig at vide, at Daniel har lyst til at være med på landsholdet. Det har han givet udtryk for, fortæller Åge Hareide til TV 2 SPORT uden at gå meget dybere ind i sit forhold til Wass:

- Vi har det fint med hinanden. Vi har talt ud om forskellige ting.

Riza Durmisi var for godt et år siden inde i billedet til en VM-billet, men han blev sorteret fra i løbet af forberedelserne. Durmisi har ikke spillet en landskamp siden den 22. marts 2018, hvor han var med i VM-testkampen mod Panama.

- Han har været med tidligere, og nu har vi ikke så mange, der kan løse venstrebenssituationen. Jeg håber, han er blevet en endnu bedre spiller, efter han kom til Italien. Der har været lidt manglende spilletid, men han har arbejdet hårdt, konstaterer Hareide.

Sisto takkede nej til træninger

Efter 3-3-comebacket i Schweiz vender herrelandsholdet hjem til Parken i de kommende kampe, hvor Irland og Georgien kommer på besøg henholdsvis den 7. og 10. juni. Det bliver den anden og tredje kamp i EM-kvalifikationen, hvor landstræneren har udtaget følgende spillere:

 • Frederik Rønnow
 • Jesper Hansen
 • Kasper Schmeichel
 • Andreas Bjelland
 • Andreas Christensen
 • Henrik Dalsgaard
 • Jens Stryger Larsen
 • Mathias ’Zanka’ Jørgensen
 • Peter Ankersen
 • Riza Durmisi
 • Simon Kjær
 • Christian Eriksen
 • Daniel Wass
 • Lasse Schöne
 • Lukas Lerager
 • Pierre Emile Højbjerg
 • Thomas Delaney
 • Kasper Dolberg
 • Martin Braithwaite
 • Nicolai Jørgensen
 • Robert Skov
 • Yussuf Poulsen

- Vi har kigget på spillere, der har spillet så længe i sæsonen som muligt. I Championship stopper nogle hold tidligt, og det er ikke så gunstigt i forhold til at spille i juni, siger landstræner Åge Hareide på et pressemøde.

Fordi en række spillere ikke har flere klubkampe på programmet i denne sæson, møder en del af truppen ind allerede i næste uge, hvor de sammen med udvalgte spillere skal træne frem mod den egentlige landsholdslejr, der begynder den 3. juni. Christian Nørgaard, Andrew Hjulsager og Younes Namli er blandt de spillere, der skal træne med landsholdstruppen. Pione Sisto har fået samme tilbud, men han dukker ikke op.

- Hvis han havde været udtaget til den rigtige trup, tror jeg ikke, det havde været noget problem. Men han har slet og ret brug for hvile, og det må vi bare give ham, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

DBU oplyser, at cirka 25.000 og 10.000 billetter er afsat til henholdsvis den første og den anden kamp.