Bendtner forlader Rosenborg til sommer

Nicklas Bendtner forlader Rosenborg i denne sommers transfervindue.

Den danske fodboldspiller Nicklas Bendtner skal på klubjagt.

Til sommer er han færdig i den norske klub Rosenborg, hvor han i snart en måned har været udeladt fra holdets kampe. Det bekræfter Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, over for den norske avis Dagbladet.

- Nicklas forlader os til sommer, siger Bjørnebye.

Danskerens kontrakt med Rosenborg løber egentlig til udgangen af 2019, men det bliver altså til en skilsmisse halvt år før tid.

Stig Inge Bjørnebye afviser, at der er bonusforhold i danskerens kontrakt, der gør, at Rosenborg ikke ønsker at benytte Bendtner i kampene.

Til NRK siger han, at begge parter ønsker, at Bendtner skal videre til sommer.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, men det er ikke lykkedes.

Rosenborg har ikke yderligere kommentarer.

- Jeg har ingen kommentar udover det, som Stig Inge Bjørnebye har sagt, siger organisationsleder Trond Alstad til TV 2 SPORT.

Stor interesse for Bendtner

På mange måder er Bendtners ophold i Rosenborg gået efter planen, siger Bjørnebye.

- Siden Nicklas kom til Rosenborg, var der en fælles forståelse mellem klubben og Nicklas. Intentionen var at hente ham til Rosenborg, for at han skulle blive topscorer og komme tilbage på det danske landshold og være med til VM.

Lyn-analyse

Jeg er ikke helt vildt overrasket. Han har jo været lidt ude i kulden på det sidste, og det kan jo være, at han har noget andet i støbeskeen oven på det. Men jeg synes ikke, det er så overraskende, når man i det seneste stykke tid har læst, hvad der foregår.

- Det var meget tæt på at ske, men han fik en forstrækning før VM-udtagelsen. Den anden del af vores intention var, at han skulle komme i videre. I hvert transfervindue har der været stor interesse for Nicklas. Han kunne være blevet solgt i det første transfervindue i 2018, men han ønskede at blive. Det samme ønskede vi.

- Men han forlader os til sommer, og det er en del af projektet og intentionen. Det står vi ved, siger Rosenborg-bossen.

Nicklas Bendtner blev overraskende præsenteret som ny Rosenborg-spiller 6. marts 2017. I sin første sæson opnåede han stor succes og blev topscorer i klubben.

Siden blev målene færre, og fem kampe inde i 2019-sæsonen blev Bendtner sat af holdet.

Tidligere torsdag skrev lokalavisen Adresseavisen, at holdkammeraterne i Rosenborg ikke var begejstrede for danskeren, hvilket blandt andet skyldtes hans arbejdsindsats - eller mangel på samme.

Bendtner mener ikke, at de "anonymt plantede rygter" dækker over den fulde sandhed, skriver han i en mail til Adresseavisen.