Fodbold

Jonas Lössl skifter til traditionsklub i Premier League

Landsholdsmålmanden forlader nedrykkeren Huddersfield til fordel for Everton i den anden halvdel af tabellen.

I sidste uge meldte Jonas Lössl sin endelige afsked med Huddersfield, som han kom til for to år siden.

Få dage senere har landsholdsreserven fået styr på sin fremtid, som fortsætter i England. Lössl har nemlig skrevet under på en treårig kontrakt med traditionsklubben Everton, der i sidste sæson sluttede på ottendepladsen i Premier League, hvor Huddersfield blev sidst og rykkede ned.

- Everton er en kæmpe klub i den bedste liga i verden. At få muligheden for at repræsentere en Premier League-klub som denne i toppen af tabellen er en fantastisk mulighed for mig; at repræsentere en klub i denne kaliber er en drøm, siger Jonas Lössl til TV 2 SPORT.

Han har i flere år været bag Kasper Schmeichel på det danske landshold, hvor det er blevet til én kamp.

Interesse fra flere lande

I Premier League har han til gengæld været fast mand gennem to sæsoner for Huddersfield, hvor han har spillet 69 ud af 76 kampe i Premier League.

Jonas Lössl fortæller, at der har været interesse fra England, Frankrig og Tyskland, men da Everton kom på banen med et tilbud, var han ikke i tvivl om, at det var det bedste match.

- Jeg vil blive stimuleret endnu mere på parametre, der vil presse min udvikling. Efter mine snakke med klubben og den pakke, de har tilbudt mig, forventer jeg, at jeg kan tage det næste skridt mod at blive den bedste udgave af mig selv og derfor gøre mig gældende, siger han, der samtidig takker sine agenter i BTAM, der var med til at sikre ham flere tilbud på hånden.

Kæmper mod landsholdsmålmand

30-årige Lössl kommer dog i ekstremt hård konkurrence om pladsen i Everton-målet.

Klubben har nemlig også den engelske landsholdsmålmand Jordan Pickford i truppen, men kampen om spilletid er Lössl klar til at tage op.

- Det er en vildt spændende udfordring, og min følelse er, at det er den rette på det her tidspunkt i min karriere. Jeg er hentet for at fylde en ledig plads i målmandsteamet, men der er heller ingen tvivl om, at Jordan er en fremragende målmand, siger Lössl til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg ved godt, at det også er ud i overhalingsbanen fra dag ét, hvis jeg vil have nogen forventning om at indfri mine egne ambitioner med dette skifte.

Jonas Lössl startede karrieren i FC Midtjylland, hvorfra han blev solgt til franske Guingamp. Siden skiftede han til tyske Mainz 05, før han endte i Huddersfield.

Her har han gennem to år været holdkammerat med danske Mathias 'Zanka' Jørgensen og Philip Billing.

Everton har siden 1954 været en del af den bedste engelske fodboldrække, hvor det er blevet til ni mesterskaber. Det seneste blev vundet i 1987.