Fodbold

Hvor skal Bendtner hen? Toft vurderer mulighederne

Et karrierestop kommer ikke på tale for Nicklas Bendtner, der dog ikke længere selv kan vælge, hvor karriereren fortsætter, mener Flemming Toft.

Artiklen er opdateret, da Nicklas Bendtner ikke kan spille i USA på grund af sin voldsdom i København.

Nicklas Bendtner skal finde en ny klub til sommer, efter det torsdag blev officielt, at angriberen forlader Rosenborg.

Og selvom verden er stor, er Bendtners muligheder ikke længere det samme, mener Toft.

- Det er jo ikke en topklub, han kommer til. Der er ingen af dem, der vil betale for Bendtner. Den tid er forbi. Han er nødt til at se i øjnene, at han ikke er toplønnet mere.

Den danske angriber har spillet i Rosenborg siden marts 2017, men har været helt ude af truppen i de seneste uger.

Herunder sætter Flemming Toft procenter på, hvor han tror, at 31-årige Bendtner spiller fodbold, når sommerens transfervindue lukker i.

Danmark: 5 procent

- Jeg kan ikke forestille mig, at det bliver Superligaen. De eneste, han tidligere har vist interesse for ham, er FC København - og der sagde Ståle Solbakken jo, at det ikke lige var tidspunktet. De har ikke bug for Bendtner.

- Jeg tvivler på, at der er Superliga-klubber, der vil gå i gang med Bendtner. Jeg tror, der er for meget ståhej omkring ham, der overdøver fodbolden.

Europa: 10-15 procent

- Han kan ikke vælge selv. Han kan selvfølgelig bestemme, om han vil spille eller ej, men han kan ikke vælge klub selv. Hvis det bliver i Europa, bliver det nok en mellemgod klub i Belgien, Holland eller Frankrig, som jeg ser det. Og så er det både spørgsmålet, om de kan betale, men også om han vil.

- Han vil jo også gerne tjene nogle penge her til sidst. Det var jo også lidt meningen, at det var i Rosenborg, han skulle skydes af, mens han var på toppen. Det er han ikke, og nu ryger han før tid uden at være så økonomisk attraktiv, som de havde troet. Han bliver nødt til at gå ned på et rimelig fornuftigt lønniveau, hvis han vil spille i Europa.

USA: 0 procent

USA er udelukket på grund af voldsdommen efter angrebet på en taxachauffør i København.

Asien: 50-60 procent

- Der er nogle klubber, særligt i Kina og Japan, der virkelig har kassen, men det er oftest på korte kontrakter. Så der ville det handle om at tage derover for at tjene boksen i et år og så hjem igen.

Australien: 10 procent

- Jeg tror slet ikke, at Australien kommer på tale, og det er primært på grund af geografien. Det er alt for langt væk, når han blandt andet har en søn, som han vægter meget højt.

Karrierestop: 0 procent

- Jeg er helt sikker på, at han ikke stopper. Det er han også for personligt forfængelig til. Men han må indstille sig på, at han ikke kan vælge på alle hylder, og det er længe siden, han har kunnet det.

- Rosenborg er alt andet lige jo en fin klub, men det er ikke en storklub på nogen måde. Hvis han gik efter en storklub, var han jo ikke endt i Rosenborg, men det var formentlig det, han kunne få.

Nicklas Bendtners karriere

 1. 2005

  1. Arsenals reservehold

   I 2004 kom Nicklas Bendtner til Arsenals U18-hold fra FCK's ungdomshold, og et år senere rykkede angriberen et skridt op til Arsenals reservehold, og han fik sågar sin debut på førsteholdet med en indskiftning mod Sunderland den 25. oktober.

 2. 2006

  1. Udlejet til Birmingham

   En lejeaftale med Birmingham skal give mere erfaring og i debutkampen 5. august får Bendtner en halv times spilletid og udnytter minutterne til fulde med en scoring.

 3. 2007

  1. Kontrakt med Arsenal

   11 mål i 42 kampen for Birmingham overbeviser Arsenal om værdien af Bendtner, der 23. maj får en femårig kontrakt med holdet.

 4. 2011

  1. Skift til Sunderland

   Efter en god start i Arsenal rodede Bendtner sig ud en del problemer og mistede med årene sin plads på holdet. I august 2011 bekender han sit ønske om at skifte klub og det ender med en lejeaftale i Sunderland.

   Her får han succesen tilbage med flere scoringer og assists.

 5. 2012

  1. Videre til Juventus

   Et godt år i Sunderland giver interesse fra andre klubber og Juventus melder sig som ny arbejdsgiver for Bendtner. Igen bliver det på en lejeaftale fra den 31. august med mulighed for et permanent køb.

   Det bliver dog aldrig aktuelt, da Bendtner ikke slår til i klubben og efter sæsonen ikke har scoret et eneste mål.

 6. 2013

  1. Tilbage i Arsenal

   Efter opholdet i Juventus er Bendtner nu tilbage i Arsenal, hvor rygterne svirrer om klubskifte til både Frankfurt og Crystal Palace.

   25. september får han comeback for The Gunners i en pokalkamp, hvor han scorer på straffespark. I de følgende måneder går det ganske godt for danskeren, der scorer flere mål og gør sig positivt bemærket.

 7. 2014

  1. Skifte til Wolfsburg

   Allerede i marts meddeler Bendtner, at han forlader Arsenal ved kontraktudløbet, når sæsonen slutter.

   15. august bliver danskerens nye klub offentliggjort, og det er Wolfsburg i Tyskland.

   Her får Bendtner endnu en turbulent tid med op- og nedture. Landstræner Morten Olsen er ude med kritik at mentaliteten, mens også manager Klaus Allofs mister tålmodigheden.

 8. 2016

  1. Slut med Wolfsburg

   27. april bliver balladen om Bendtners mentalitet og dumheder - fx sin posering med en Mercedes-bil, stik imod klubbens hovedsponsor Volkswagen - for meget i Wolfsburg og kontrakten ophæves, så danskeren nu er fritstillet.

   Han er fortsat kontraktligt forbundet til at træne med i klubben, mens han også gæstetræner i FCK.

 9. 2016

  1. Comeback i England

   Efter et halvt år uden klub er Bendtner tilbage i England, hvor han har skrevet kontrakt med Nottingham Forest i den næstbedste række.

 10. 2017

  1. Overraskende lynskifte

   Bendtner bliver den 6. marts præsenteret i norske Rosenborg, hvor han har skrevet under på en treårig kontrakt.