I dag kan to klubber spille sig i Superligaen

Fem hold er i spil til enten direkte oprykning til Superligaen eller playoffpladser. Hvidovre og FC Helsingør kæmper for at undgå nedrykning.

Selvom der kun mangler Ă©n ud af 33 spillerunder i 1. division, er det endnu ikke afgjort, hvilket hold der snupper den direkte oprykning til Superligaen, og hvem der skal i playoffkampe.

Silkeborg IF og Viborg FF kæmper begge for førstepladsen, som vil sikre dem den direkte oprykning. Hvis der er pointlighed, er det målscoren, der bliver afgørende. Inden kampen har Silkeborg IF 58 point mod Viborg FFs 57 point.

Fremad Amager, Lyngby BK og Næstved BK skal derimod forsøge at ende på den altafgørende tredjeplads, som sikrer dem to playoffkampe mod Vendsyssel fra Superligaen.

Her er alle scenarier i bĂĄde top- og bundstriden:

Silkeborg IF (58 point, mĂĄlscore +17):

Holdet rykker tilbage i landets bedste række, hvis de får mindst ligeså mange point som Viborg FF. Med en sejr er Silkeborg IF altså sikre på oprykning - men sætter de point til, skal Viborg også sætte point til.

Silkeborg IF har en målscore på +17, som er tre mål færre end Viborg inden kampen. Skulle de derfor ende a point, vil Viborg FF tage førstepladsen og oprykningen.

Uanset kampenes udfald er Silkeborg IF som minimum sikre pĂĄ en playoffplads.

Viborg FF (57 point, mĂĄlscore +20):

Viborg FF skal hente flere point end Silkeborg IF i dag, hvis de skal tage den direkte oprykningsplads.

Hvis Silkeborg IF taber deres kamp, og Viborg FF spiller uafgjort, vil de ende på samme pointantal – i så fald rykker Viborg FF direkte op på grund af en bedre målscore.

Hvis ikke Viborg FF tager den direkte oprykning, er de sikre pĂĄ to playoffkampe mod Hobro fra Superligaen.

Fremad Amager (50 point, mĂĄlscore +1)

Med en sejr over Viborg FF er Fremad Amager sikret tredjepladsen og playoffkampe mod Vendsyssel.

Hvis Fremad Amager ender a point med Lyngby BK og/eller Næstved BK, er det stadig Fremad Amager, som tager playoffpladsen, fordi københavnerne har en bedre målscore.

Lyngby BK (49 point, mĂĄlscore +3)

Lyngby BK kan ikke selv afgøre deres skæbne. Fremad Amager skal nemlig sætte point til i sidste runde, og så skal Lyngby selv hente flere point end københavnerne.

Hvis både Lyngby BK og Næstved BK overhaler Fremad Amager og ender på samme pointantal, skal tredjepladsen afgøres på målscore. Inden kampen har begge mandskaber en målscore på +3, så pladsen vil gå til det hold, der vinder størst i dag.

Skulle det ske, at de vinder akkurat lige stort, bliver antal mål i sæsonen afgørende. I så fald vil Lyngby BK tage pladsen, da de har fået netmaskerne til at blafre syv gange mere end Næstved BK.

Sidste spillerunde i 1. division

FC Fredericia – Hvidovre

FC Helsingør – Lyngby

HB Køge – FC Roskilde

Næstved BK – Thisted FC

Silkeborg IF – Nykøbing FC

Viborg FF – Fremad Amager

Alle kampe spilles klokken 13.45

Næstved BK (49 point, målscore +3)

Næstved BK skal hente flere point end Fremad Amager, hvilket kræver, at sidstnævnte skal snuble og sætte point til.

Hvis både Næstved BK og Lyngby BK overhaler Fremad Amager og ender på samme pointantal, skal tredjepladsen afgøres på målscore. Inden kampen har begge mandskaber en målscore på +3, så pladsen vil gå til det hold, der vinder størst i dag.

Hvis de vinder med præcis lige mange mål i dag, bliver antal mål i sæsonen afgørende. I så fald går pladsen ikke til Næstved BK, da de har scoret syv gange færre end Viborg FF i løbet af sæsonen.

I den anden ende af rækken er der ligeledes stor kamp for point i sæsonens sidste spillerunde. Mens Thisted FC allerede er rykket ned, forsøger både Hvidovre og FC Helsingør at komme væk fra den anden nedrykningsplads.

Hvidovre (34 point, mĂĄlscore -10):

Hvidovre skal bare bruge mindst ét point i dag for at være sikre på endnu en sæson i 1. division.

Hvis Hvidovre taber, og FC Helsingør vinder, ender de på samme pointantal – så vil Hvidovre rykke ned i 2. division med en dårligere målscore.

FC Helsingør (31 point, målscore -7)

Hvis FC Helsingør skal overleve i 1. division, skal de vinde over Lyngby BK i dag, mens Hvidovre samtidig skal tabe til FC Fredericia. I så fald redder FC Helsingør livet med en bedre målscore, mens Hvidovre må en tur i landets tredjebedste række.

Alle kampe bliver fløjtet i gang klokken 13.45. Du vil kunne følge med her på siden, hvor vi kommer til at liveblogge fra alle kampene.