FC Roskilde-spillere giver DIF adgang til private konti i matchfixing-sag

FC Roskildes spillere har givet Matchfixingsekretariat adgang til deres private konti for at bevise deres uskyld i anklager om matchfixing.

Det er cirka to uger siden, FC Roskilde-spillerne blev beskyldt for matchfixing af deres egen træner, Christian Lønstrup, efter et nederlag på 2-1 til Lyngby.

Siden da er den tidligere Superliga-træner blevet suspenderet af sin arbejdsgiver, mens Danmarks Idrætsforbunds Matchfixingsekretariat undersøger, hvorvidt der er hold i de voldsomme anklager om, at nogle fra den midtsjællandske klub skulle have spillet penge på egne kampe.

Den undersøgelse er der nu kommet yderligere skub på. FC Roskilde-truppen har nemlig imødekommet DIF's ønske om at få adgang til spillernes private konti i håbet om at kunne bevise deres uskyld.

- Vi ved faktisk ikke så meget om hele efterforskningen, men nu har alle givet samtykke til, at DIF må gennemgå vores private konti. Det har der ikke været nogen problemer med fra vores side, fortæller midtbanespilleren Mikkel Thygesen til TV 2 SPORT.

- Vi ved, at de ikke har fundet noget som helst, i de uger Matchfixingsekretariat har undersøgt os. Min egen personlige holdning er også, at der ikke er noget at komme efter. Jeg er målløs over det.

Thygesen: Ingen beviser, ingen navne

Det var på et møde umiddelbart efter nederlaget til Lyngby for to uger siden, Mikkel Thygesen og holdkammeraterne for første gang hørte cheftræner Christian Lønstrups anklager.

Et møde, der ikke gik stille af sig mellem de anklagede spillere og den nu suspenderede Roskilde-træner.

- Vi var selvfølgelig målløse. Vi sidder 25 mand og får det fortalt. Bølgerne gik selvfølgelig højt. Det var jo ikke noget, vi kunne nikke genkendende til. Vi ved ikke, hvor det kommer fra. Vi har ikke hørt om nogle beviser, vi har ikke hørt nogle navne, forklarer Mikkel Thygesen overfor TV 2 SPORT.

- Det har været kaotisk. Der er mange, der aldrig nogensinde har været igennem noget lignende. Meget af det har været ude af vores hænder.

Undersøgelse kan tage måneder

Lørdag var Mikkel Thygesen og resten af de lyseblå Roskilde-spillere på græsset for sidste gang i denne sæson, da man uden den suspenderede Christian Lønstrup tabte med 3-1 til HB Køge.

En kamp, der var uden betydning, da Roskilde allerede inden kampen var sikker pĂĄ at undgĂĄ nedrykning.

Der til gengæld ingen sikkerhed om, hvad Matchfixingsekretariat hos DIF's kommer frem til i deres undersøgelse af sagen. Og det frustrerer FC Roskildes ejer, Carsten Salommonson, der blev afhørt i sagen hos DIF i onsdags.

- Vi står i en situation, hvor vi ikke ved noget. Der er ikke kommet noget nyt. Sagen kører, og jeg har ringet hver dag, men der er ikke noget nyt. De siger, at der kan gå alt fra dage, uger til måneder. Det er en frygtelig situation. Det er jo en lortesag, for at sige det ligeud, lyder det fra ejeren til TV 2 SPORT.

Mens ejeren altså selv har afgivet sin forklaring af hændelsesforløbet til DIF's undersøgende instans, så fortæller Carsten Salomonsson, at spillerne endnu ikke har skulle aflægge rapport.