Fodbold

Norsk spiller kickstartede slåskamp mellem fans

Aleksander Melgalvis kickstartede en slåskamp mellem tilhængere fra Vålerenga og Lillestrøm.  Trond Tandberg / Getty Images

Aleksander Melgalvis provokerede Vålerengas fans så meget, at flere løb på banen og forsøgte at tæske en Lillestrøm-fan.

Lillestrøm skabte hele to overraskelser, da klubben gæstede ærkerivalen Vålerenga lørdag aften.

Først lykkedes det Lillestrøm at vinde kampen, og derefter formåede Aleksander Melgalvis at provokere hjemmeholdets fans så meget, at det endte med en slåskamp på banen.

Efter sejren på 3-0 valgte Melgalvis at plante et flag med Lillestrøms gule og sorte farver lige midt på kunstgræsbanen. Flaget væltede godt nok med det samme, men intentionen var rigeligt til at tænde hjemmeholdets fans af.

En gruppe tilhængere løb på banen og fjernede flaget, inden kursen fortsatte mod gæsternes fans. Samtidig var en Lillestrøm-fan også løbet på banen, tilsyneladende for at hente flaget, og ham fik hjemmeholdets tilskuere fat i. Det udviklede sig til en slåskamp, mens vagterne bogstaveligt talt kæmpede for at gribe ind.

- Min tanke var at fejre sejren med fansene. Det var sejrsrusen, der tog lidt overhånd, og det var kedeligt, at det endte sådan, siger Aleksander Melgalvis til VG.

Samme medie har talt med en Erling Rostvåg, der er talsperson i Vålerenga. Han siger til VG, at ’det ikke er strafbart at være idiot’.

- Det er en helt åbenbar provokation, og der er en grund til, at politiet siger, at man ikke skal juble sådan foran modstanderens fans. Når man bedriver hærværk på modstanderens bane, så er det naturligt, at der opstår en form for aggression, lyder det fra Erling Rostvåg, der dog ikke havde set episoden, før han udtalte sig.

Sejren på 3-0 var Lillestrøms første udesejr over Vålerenga siden november 2012 og den største udesejr over Vålerena siden 1998. Gæsterne havde den tidligere Silkeborg- og AGF-spiller Daniel Pedersen på banen i samtlige 90 minutter.

Resultatet betyder, at Lillestrøm rykker op som nummer ni i den norske række med 12 point. Vålerenga ligger nummer fire med 17 point efter ti kampe.