Fodbold

Britisk prins lod følelserne få frit løb under finale

Mens Aston Villa-spillerne jublede på banen over playoff-finalesejren, gjorde prins William det samme fra tribunen.

De pæne royale manerer var pakket væk hos den kommende konge af England, prins William, da han mandag eftermiddag havde fundet plads på Wembley sammen med 85.500 andre fodboldfans.

Her sad 31-årige prins William for at støtte sin favoritklub Aston Villa i playoff-finalen i Championship mod Derby. En sejr ville give adgang til Premier League.

Fotograferne knipsede billeder på stribe af nummer to i den engelske arverækkefølge, da han var igennem sammen pinsler som de fleste fodboldfans gennemgår i løbet af en sæson.

Spænding. Glæde. Nervøsitet. Lettelse. Jubel.

Spænding var der masser af i kampen, men glæden kom i det 44. minut. Anwar El-Ghazi bragte Birmingham-holdet i front, og føringen blev udbygget af John McGinn et kvarter inde i anden halvleg.

Det var her, at nervøsiteten begyndte at komme. Derby pressede prinsens yndlingshold i bund og reducerede med otte minutter tilbage af finalen.

Tættere på kom Derby dog ikke, og en lettet prins kunne juble over Aston Villas comeback i den bedste engelske fodboldrække efter tre års fravær.

Se billeder af den jublende prins i galleriet herunder.

Historien bag Villa-begejstring

I 2015 fortalte prins William i et interview med BBC, hvorfor han blev fan af netop Aston Villa.

Det begyndte, da han i skolen begyndte at få interesse for fodbold. Mens alle hans skolekammerater var fan af enten Manchester United eller Chelsea, ville han ikke følge strømmen og vælge et tophold.

- Jeg ønskede mere at holde med et midterhold, som kunne give mig flere følelsesmæssige rutsjebaneøjeblikke.

- Aston Villa har altid haft en stor historie. Jeg har venner, som støtter Aston Villa, og en af de første FA Cup-kampe, jeg overværede, var Bolton mod Aston Villa i 2000.

- Det var fantastisk. Jeg sad med alle mine venner med min røde hue på og havde det skønt med alle fansene. Det var atmosfæren, venskabeligheden, og jeg følte virkelig, at der var noget, jeg kunne relatere til, sagde William til BBC ifølge Birmingham Mail.

Prins William var også til stede på Wembley sidste år, da Aston Villa var i playoff-finalen. Her endte det dog i skuffelse, da holdet tabte til Fulham.

Udover Aston Villa-fan er han også præsident for det engelske fodboldforbund, FA.