Fodbold

Milan-manager tager 'smertefuld beslutning' og forlader klubben

41-årige Gennaro Gattuso er fortid som træner i AC Milan, da han selv har valgt at forlade klubben.

AC Milan skal se sig om efter en ny træner.

Det er situationen, efter at Gennaro Gattuso, der hidtil har været træner, har valgt at forlade cheftrænerposten efter en svingende sæson.

Gattuso har selv haft en lang aktiv karriere i klubben med 387 kampe i løbet af 13 år, og derfor gjorde det særdeles ondt, da han valgte at sige farvel.

- At forlade bænken hos Milan er ikke let, men det er en beslutning, jeg blev nødt til at tage. Der var intet specifikt øjeblik, hvor jeg tog beslutningen. Det kom efter 18 måneder som træner for en klub, som for mig aldrig vil være som nogen anden, siger Gattuso ifølge italienske Repubblica.

- Det er en smertefuld beslutning, men det er det rigtige. Giver jeg op på den toårige kontrakt? Ja, det har aldrig handlet om penge for mig i min tid hos Milan.

AC Milan sluttede på femtepladsen i Serie A. Her får de direkte adgang til gruppespillet i Europa League, mens AS Roma sluttede på sjettepladsen og får lov at spille med i kvalifikationen til Europa League.

Milan slog Span 3-2 og var foran 2-0 efter første halvdel af første halvleg, men hjemmeholdet udlignede, inden Franck Kessie på et straffespark sørgede for sejren.

Trods en udesejr over Spal blev AC Milan sorteper i spillet om de sidste italienske pladser i næste sæsons Champions League. Og det har måske været derfor, at manageren siger farvel.

Sportsdirektør har også sagt farvel

Tirsdag valgte også klubbens sportsdirektør, Leonardo, at aflevere sin opsigelse. Det skriver Sky Sports ifølge Ritzau.

Brasilianeren kom til klubben i sommeren 2018 og nåede dermed mindre end et år på posten. Fra 1997 til 2001 spillede han selv for Milan, mens han i 2003 vendte tilbage til klubben for at stoppe sin karriere som aktiv.

Fra 2009 til 2010 var Leonardo cheftræner i Milan, inden han overtog samme stilling hos byrivalerne fra Inter.