Fodbold

EL-finale er Cechs sidste kamp - men han burde ikke spille, mener legende

Petr Cech er ikke sikker på at spille i sin sidste kamp i karrieren, når Arsenal møder Chelsea i Europa League-finalen onsdag aften. Yuri Kochetkov / Ritzau Scanpix

Europa League-finalen er Arsenal-målmand Petr Cechs sidste i karrieren, men Arsenal-legenden David Seaman mener ikke, at han skal spille.

Han har fået fuld spilletid i alle Arsenals otte knockoutkampe i Europa League i denne sæson.

Men Petr Cech er ikke sikker på at skulle starte inde i turneringens finale onsdag aften, når Arsenal møder tjekkens tidligere klub Chelsea.

Jeg er altid fortaler for at stille det bedste hold. Det betyder, at Leno skal ind

David Seaman

Finalen er Petr Cechs sidste kamp i den glorværdige karriere. En karriere, der blandt andet har budt på en Champions League-triumf og titlen som Europas bedste målmand fire gange i perioden 2005-2012. Alle optjent i Chelsea.

- Jeg respekterer Cech. Hans karriere er fantastisk - både som person og som professionel målmand. Jeg vil gøre noget vigtigt for ham i hans sidste kamp, siger Arsenals cheftræner, Unai Emery, ifølge Sky Sports.

Emery vil ikke fortælle, hvem af sine to målmænd, Cech og tyske Bernd Leno, der vil få en startplads i finalen, som Arsenal skal vinde, hvis de vil i Champions League næste sæson.

Men træneren indikerede, at klubben sagtens ville kunne stole på Cech, hvis han skulle få chancen.

Klublegende siger nej til Cech

Den tidligere Arsenal-målmand David Seaman mener, at Petr Cech skal sidde på bænken i finalen.

Ifølge Seaman, der spillede 13 år i Arsenal og vandt tre engelske mesterskaber med klubben, er billetten til Champions League nemlig så vigtig, at Arsenal skal stille sit bedste hold.

- Arsenal har virkelig brug for sejren. De har brug for at komme i Champions League, og jeg er altid fortaler for at stille det bedste hold. Det betyder, at Leno skal ind, siger Seaman.

Englænderen tror dog på, at det bliver Cech, der skal vogte målet i finalen, fordi det er hans sidste kamp i karrieren.

Tyske Bernd Leno har været sæsonens klare førstevalg i Premier League for Arsenal, hvor han har spillet 32 kampe. Til sammenligning har Cech spillet syv kampe i ligaen.

Kommende sportsdirektør

Finalen er ekstra speciel for Petr Cech. For ikke nok med at han møder sit tidligere hold i karrierens sidste kamp, så kan opgøret meget vel også vise sig at være mod hans kommende arbejdsgiver.

Ifølge Sky Sports bliver Cech nemlig ansat som sportsdirektør i Chelsea, når sæsonen er ovre. En post, der har været ledig i Chelsea siden november 2017.

Hovedpersonen vil dog ikke snakke om sin fremtid, før hans aktive karriere er ovre.

- På trods af nyheden i dag, har jeg allerede sagt til alle, at jeg vil tage min beslutning efter min sidste kamp. Nu er mit fokus på at vinde Europa League med Arsenal, skrev Cech på Twitter, da historien om jobbet som sportsdirektør blev bragt sidste uge.

Petr Cech vandt 11 trofæer i sin tid hos Chelsea fra 2004-2015.