Lønstrup afviser Roskilde-udmelding: - Jeg har ikke sagt op

Christian Lønstrup udtaler sig for første gang, siden han blev suspenderet som træner i FC Roskilde.

FC Roskildes suspenderede træner Christian Lønstrup kommer med sin første udmelding, siden han fik en matchfixingsag til at rulle i klubben.

Indtil nu har Lønstrup udtalt, at han først vil forholde sig til sagen, når hans situation er afklaret. Men nu skriver træneren i en mail til TV 2 SPORT, at han stadig står ved sin beslutning – og at han ikke har opsagt sin stilling. Det har Roskildes klubejer Carsten Salomonsson ellers meldt ud i flere medier, herunder TV 2 SPORT.

Her følger Lønstrups mail til TV 2 SPORT.

- Indtil i dag har jeg ikke ønsket at kommentere på de seneste ugers udvikling omkring min person og FC Roskilde. Som I ved blev jeg suspenderet fra mit job som cheftræner, og på den baggrund valgte jeg at kontakte min advokat. Jeg tager på det kraftigste afstand til matchfixing, og jeg ønsker i enhver henseende at medvirke til, at matchfixing ikke finder sted i dansk fodbold. Det vil jeg fortsat gøre. Jeg kan derfor stå inde for, at jeg reagerede på de oplysninger, som jeg har modtaget. Oplysningerne er videregivet til DIF, og behandles fortsat af DIF’s matchfixing-sekretariat.

- Jeg var meget overrasket over at blive suspenderet og er også uenig i berettigelsen heraf. Det har i dagens presse fremstået som om jeg har opsagt mit job i FC Roskilde. Det er ikke korrekt. Det juridiske har jeg dog overladt til min advokat, og håber fortsat på en mindelig løsning med FC Roskilde herom.

- Jeg har for nuværende ikke yderligere kommentarer.

TV 2 SPORT har ikke haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål til den omtalte mail.

Klubejer: Han har sagt op

FC Roskilde undersøges i øjeblikket for matchfixing, efter Christian Lønstrup bragte emnet op på et spillermøde i kølvandet på et 2-1-nederlag til Lyngby. På mødet hævdede Christian Lønstrup at have beviser for, at en eller flere i spillertruppen havde forbrudt sig mod matchfixingreglerne.

Beviserne blev dog ikke fremlagt for spillertruppen, og efterfølgende blev Christian Lønstrup suspenderet som træner "for at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe" i sæsonen. FC Roskilde sikrede sig derefter overlevelse i 1. Division, mens spillernes private konti bliver undersøgt.

Onsdag den 29. maj fortalte klubbens ejer Carsten Salomonsson til Bold og TV 2 SPORT, at Christian Lønstrup skulle have sagt op den 23. maj.

TV 2 SPORT har torsdag været i kontakt med Salomonsson, der ikke har nogen kommentarer til Christian Lønstrups mail.