Fodbold

Lønstrup har sagt op i FC Roskilde, siger klubbens ejer

Den suspenderede træner Christian Lønstrup har sagt op i FC Roskilde, der er midt i en undersøgelse for matchfixing.

Christian Lønstrup er ikke længere en del af FC Roskilde.

Klubbens ejer Carsten Salomonsson fortæller til Bold, at den suspenderede træner har sagt op.

- Jeg kan bekræfte, at Christian Lønstrup er stoppet. Han har sendt sin opsigelse og selv sagt op. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer til den sag, siger Salomonsson til bold.dk.

FC Roskilde undersøges i øjeblikket for matchfixing, efter Christian Lønstrup bragte emnet op på et spillermøde i kølvandet på et 2-1-nederlag til Lyngby. På mødet hævdede Christian Lønstrup at have beviser for, at en eller flere i spillertruppen havde forbrudt sig mod matchfixingreglerne.

Beviserne blev dog ikke fremlagt for spillertruppen, og efterfølgende blev Christian Lønstrup suspenderet som træner "for at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe" i sæsonen. Samtidig undersøges klubben af matchfixingsekretariatet i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

TV 2 SPORT har også talt med Carsten Salomonsson, der ikke ønsker at tale om Christian Lønstrup. Klubejeren fortæller dog, at opsigelsen blev sendt den 23. maj. Derudover fortæller han, hvad klubben leder efter, når den nye træner skal findes:

- Vi er ude i en kæmpe sparerunde, så det er low budget det næste år. Det bliver tæring efter næring, så vi skal have en person, der kan skabe noget glæde, noget fight. Det er dét, vi skal leve på. Vi kommer ikke til at få de dyreste spillere i divisionen, så vi skal fungere som et hold, siger Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

Efter den omtalte kamp mod Lyngby, der scorede til 1-1 og 2-1 i løbet af de sidste ti minutter, lykkedes det Roskilde at overleve i Danmarks næstbedste række. Klubben sluttede som nummer ni ud af 12 hold, fire point over nedrykningsstregen.

TV 2 SPORT har sent onsdag aften fået en kommentar fra Christian Lønstrup. Han skriver i en mail til TV 2 SPORT, at han ikke har sagt op.