Fodbold

DIF undersøger spor til Balkan-bagmænd i dansk matchfixing-sag

En kilde tæt på efterforskningen bekræfter, at en mulig forbindelse til Balkan undersøges.

Det, der begyndte som ballade i FC Roskilde, trækker nu spor til Balkan.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der undersøger matchfixing-sagen mod den sjællandske divisionsklub. Og de ser altså nu nærmere på en mulig forbindelse til det sydøstlige Europa.

Det bekræfter en anonym kilde tæt på efterforskningen over for TV 2 SPORT. DIF ønsker ikke at kommentere på en mulig forbindelse til Balkan.

- Så længe vores undersøgelse står på, har vi ikke yderligere kommentarer, skriver Poul Broberg, der er leder i DIF's matchfixingsekretariat, i en SMS til TV 2 SPORT.

Anti Doping Danmark bekræfter fredag eftermiddag, at de har indhentet oplysninger fra internationale samarbejdspartnere.

- Det har vi gjort efter aftale med DIF, siger Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark, til TV 2 SPORT.

Han vil ikke kommentere på, hvor i Europa oplysningerne er indhentet.

Anti Doping Danmark er en del af et samarbejdsorgan, hvor myndigheder og relevante organisationer arbejder sammen om at bekæmpe matchfixing.

- Det oser af udenlandsk indblanding

Det er mindre end tre uger siden, at spillere og stab i FC Roskilde holdt et meget omtalt møde, hvor klubbens nu suspenderede træner, Christian Lønstrup, foreholdt sine spillere rygter om matchfixing.

Siden har DIF igangsat en undersøgelse af forholdene i FC Roskilde. Klubbens spillere har stillet deres private konti til rådighed for efterforskningen og nægter ethvert kendskab til ulovligheder.

TV 2 SPORT har talt med kilder i både gambling- og fodboldmiljøet. De fortæller uafhængigt af hinanden om forbindelsen til bagmænd på Balkan - enkelte endda om tråde til mafiaen.

Tidligere har Politiken skrevet, at der i tyske kiosker er væddet så mistænkelige beløb på mindst to af FC Roskildes kampe, at spilselskabet Tipico har slået alarm.

Christian Lønstrup gav onsdag en overordnet udtalelse til TV 2 SPORT, men må ikke udtale sig yderligere i sagen. Det skyldes, at han - i modsætning til FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson - selv mener stadig at være ansat i klubben.

FC Roskildes tidligere assistent John Bredahl, der uafhængigt af matchfixing-sagen blev fyret i FC Roskilde tirsdag, kender ikke til Balkan-bagmænd, men er ikke overrasket over, at sagen har fået et internationalt snit.

- Når man læser om de beløb, der er blevet spillet for i Tyskland, så skal man jo være naiv, hvis ikke man tror, der skulle være noget uldent, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er noget, der oser af udenlandsk indblanding af en art, tilføjer han.

Roskilde-ejer håber på afklaring

Ejeren af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, var ikke klar over, at DIF's efterforskning af sagen nu har fået dem til at se nærmere på Balkan, før TV 2 SPORT fangede ham på en telefonforbindelse.

Hos den hårdtprøvede klub på midtsjælland håber de naturligvis ikke, at der bliver fundet bevis for matchfixing, men tålmodigheden i forhold til en afklaring bliver mindre og mindre.

- Jeg havde hele tiden regnet med, at man ville kigge ud over landegrænser og undersøge alt. Jeg håber, at vi snart kan få noget klarhed over, hvad der foregår, hvis der er foregået noget, fortæller Carsten Salomonsson til TV 2 SPORT.

- Det er jo en sindssygt ulykkelig situation. Vi håber bare på, at der kan komme styr på det her, så vi kan komme videre.