Brøndby ansætter Niels Frederiksen som ny træner

16x9
Niels Frederiksen foran logoet for den klub, han nu skal stå i spidsen for på sidelinjen. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

Lørdag formiddag har Brøndby IF præsenteret holdets nye cheftræner. Det er Niels Frederiksen.

Brøndby IF har fundet en ny cheftræner.

Lørdag formiddag oplyser klubben i en pressemeddelelse, at det bliver U21-landstræner Niels Frederiksen, der overtager posten, når Danmark har spillet sin sidste kamp ved den kommende slutrunde i Italien.

Brøndby oplyser, at kontrakten med Niels Frederiksen løber frem til sommeren 2021.

- I Niels har vi fundet den cheftræner, som vi mener, er den helt rette til at stå i spidsen for Superliga-truppen og favne de sportslige mål vi som klub har sat os for de kommende sæsoner. Vi har været grundige og brugt den tid der skulle til, siger klubbens sportschef, Ebbe Sand, i pressemeddelelsen.

- Brøndby IF skal spille medrivende og angrebslystent fodbold, og det matcher den tilgang Niels har til fodbold, hvilket har været afgørende for ansættelsen af Niels, siger Ebbe Sand videre.

Brøndby valgte i februar at afbryde samarbejdet med tyske Alexander Zorniger, hvorefter de ansatte Martin Retov som midlertidig cheftræner.

Frederiksen skal ikke revolutionere Brøndby

Vestegnsklubben har i løbet af foråret arbejdet på at finde den rigtige træner, og her er valget altså faldet på Niels Frederiksen, der på sidelinjen vil blive ledsaget af Martin Retov og Jesper Sørensen som assistenter.

- Brøndby IF er et flagskib i dansk fodbold, så jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg skal ikke ind og revolutionere klubben, men videreudvikle ud fra det fundament, klubben står på i dag.

- Vi har en fælles opgave i at sikre, at vores dygtigste talenter slår igennem, uden at vi gå på kompromis med vores sportslige målsætninger. Det er en opgave, jeg ser frem til at komme i gang med, og som jeg ikke er i tvivl om, at vi vil lykkes med.

Fredag aften spillede Brøndby IF sæsonens sidste kamp, da de på hjemmebane slog Randers FC 4-2 i playoff-kampen om en plads i kvalifikationen til Europa League.

Niels Frederiksen har tidligere været træner i Esbjerg fB og Lyngby BK.