Fodbold

Liverpool vinder Champions League

Mohamed Salah scorede finalens første mål, da Liverpool vandt Europas fineste klubturnering. Først kort før tid blev kampen reelt afgjort.

Liverpool FC har vundet Champions League 2018/2019.

  • Liverpool - Tottenham: 2-0
  • 1-0: Mohamed Salah, straffespark (2. minut)
  • 2-0: Divock Origi (87. minut)
  • Christian Eriksen spillede hele kampen for Tottenham

Jürgen Klopp og Liverpool kan juble over at have vundet Champions League efter en engelsk finale, hvor der blev scoret kort efter kampstart og kort før slutfløjt.

I mellemtiden spillede Liverpool og Tottenham en taktisk præget finale, hvor store chancer var en mangelvare.

Mod slutningen af opgøret lykkedes det dog Tottenham at presse Liverpool, og Christian Eriksen sendte blandt andet et godt frispark mod mål umiddelbart inden kampens anden scoring. Alisson kom dog i vejen for danskerens afslutning, ligesom han gjorde det ved alle Tottenhams øvrige afslutninger inden for målrammen.

Derfor kunne de titusindvis af medrejsende Liverpool-fans stolt synge "You'll never walk alone", da finalen lakkede mod enden på det udsolgte Wanda Metropolitano i Madrid.

Lyn-analyse

Set over hele sæsonen er det meget fair, at Liverpool vinder. I dag var det også fair, fordi det var Liverpool, der forstod at udnytte de få chancer, der kom. Det var en meget taktisk affære mellem to hold, der kender hinanden til hudløshed. 

Sådan forløb kampen

Følgende er skrevet af Ritzau.

Et år efter at være blevet slået af Real Madrid i finalen tog Jürgen Klopps tropper sin egen form for revanche, da Tottenham på Estadio Metropolitano i den spanske hovedstad blev slået 2-0 på mål af Mohamed Salah og Divock Origi.

Det er første gang siden 2005, at Liverpool vinder Champions League, og sjette gang i alt, at holdet fra Merseyside sejrer i Europas mest prestigefyldte klubturnering.

Kampen var kun 24 sekunder gammel, da dommer Damir Skomina pegede på straffesparkspletten i Tottenhams ende.

Fra sin position lige inden for kridtstregerne havde Sadio Mané forsøgt at vippe bolden videre, men den ramte i stedet Moussa Sissokos arm.

Mohamed Salah lagde bolden til rette, og egypteren svigtede ikke fra 11 meter-pletten foran et måbende Tottenham-publikum bag Hugo Lloris' mål. 1-0 til Liverpool efter 1 minut og 48 sekunder - det næsthurtigste mål i en Champions League-finale nogensinde.

Efter lige at have sundet sig fik Tottenham sat gang i spillet igen, og første halvleg udviklede sig til at blive jævnbyrdig.

Ingen af holdene formåede et finde rytmen, hvilket gav sig til udtryk i en del upræcise afleveringer.

Målchancer var der ikke mange af. Især Tottenham havde problemer med at komme igennem Liverpools defensiv, og så sluttede første halvleg, som den startede, med en 1-0-føring til Liverpool.

Eriksen tæt på udligning

Situationen på måltavlen gav sig til udtryk i spillet på banen i starten af anden halvleg. Tottenham havde noget at indhente og kom ud efter pausen med energi.

Det blev dog ikke til mere end forhåbninger for London-klubben. Et par enkelte muligheder blev det til foran Liverpools mål, men skarpheden manglede, da det gjaldt.

Det var tæt på at blive 2-0, da James Milner i det 70. minut sendte bolden fladt forbi den ene opstander.

Et lille kvarter senere fik Tottenham et frispark på kanten af Liverpools felt i venstre side. Christian Eriksen sendte bolden mod fjerneste stolpe, men Alisson Becker parerede sikkert bolden ud til et hjørnespark, der efterfølgende endte i ingenting på grund af en offside.

Tre minutter senere blev kampen så afgjort. Efter lidt småspil på kanten af feltet efter et hjørnespark fik Divock Origi bolden i venstre side af feltet, hvorefter belgieren køligt fordoblede Liverpools føring.

Det fjernede gnisten i Tottenham-spillernes øjne, og kort efter kunne Liverpool-lejren bryde ud i jubel ved dommerens slutfløjt.