Niels Frederiksen har haft samtaler med Brøndby i tre-fire måneder

16x9
Pressemøde med kommende cheftræner Niels Frederiksen og sportsdirektør Ebbe Sand på Brøndby Stadion Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

Klokken 10.00 lørdag formiddag blev Niels Frederiksen præsenteret i Brøndby som ny cheftræner.

Lørdag formiddag blev Niels Frederiksen offentliggjort som Brøndbys nye cheftræner.

Frederiksen, der i øjeblikket er ansat som landstræner for Danmarks U21-landshold, har skrevet under på en aftale, der løber frem til sommeren 2021.

En time efter, at kontrakten var blevet offentliggjort, blev Niels Frederiksen præsenteret på et pressemøde på Brøndby Stadion.

48-årige Frederiksen, der tidligere har været træner i Esbjerg og Lyngby, starter i Brøndby dagen efter, at Danmark har spillet sin sidste kamp ved den kommende slutrunde i Italien.

Herunder kan du læse nogle af de ting, der blev sagt fra både Niels Frederiksen og klubbens sportschef, Ebbe Sand.

Niels Frederiksen

 • Jeg sørger for at springe min sommerferie over i år og tage fat, når vi er færdige med U21-EM. Det er en spændende udfordring, som jeg har fået og takket ja til. Jeg glæder mig rigtig meget til at kaste mig ud i det.
 • Brøndby er et fodboldflagskib i Danmark. Det er en klub med stolte traditioner, der har 10 mesterskaber og 7 pokaltitler. Brøndby er en meget ambitiøs klub, og som der er meget store forventninger til. Det forventes, at de vinder hver kamp, og at de kæmper med om mesterskaber og pokaltitler. Sådan skal det også være.
 • Igennem de sidste tre-fire måneder har jeg haft en hel del samtaler og snakke med primært Ebbe (Sand, red.) og Jan Bech (Bestyrelsesformand, red.). Vi har været vidt omkring. Vi har drøftet alt fra strategi til målsætning til spillestil til setup. Vi har været hele vejen rundt.
 • Det har været den mest grundige ansættelsesproces, jeg nogensinde har været en del af. Og det er positivt ment. Det er vigtigt.
 • De møder har overbevist mig om, at det, jeg står for og gerne vil, er det, som Brøndby også gerne vil.
 • Brøndby får en hårdtarbejdende træner, en meget dedikeret træner. En træner, som arbejder strengt ud fra de strategiske mål, der er.
 • Hvad har du identificeret som mangler i truppen? Jeg vil ikke udtale mig om konkrete positioner på holdet, men det er selvfølgelig noget, jeg drøfter med Ebbe, og det har vi gjort løbende. Der er selvfølgelig positioner, hvor det giver sig selv. På stopperpositionen er Benedikt Röcker stoppet, og Joel Kabongo er skadet, så der giver det sig selv. Spillere kan blive solgt, og så skal der noget nyt ind. Vi kigger hele tiden på at optimere truppen, og det arbejde er allerede i gang.

Ebbe Sand

 • Vi er sikker på, at vi får en cheftræner, som kan stå i spidsen for vores Superliga-trup, som kan opnå de sportslige målsætninger, vi har som klub i forhold til top 3-placering ved udgangen af året og kontinuerlig kvalificering til mesterskabs-slutspillet.
 • Man kan sige, at hele processen som har varet over et stykke tid, har været rigtig grundig. De samtaler vi har haft dig, Niels, har du vist 100 procent passion og dedikation. Det er en fantastisk forudsætning for succes.
 • Vi bygger videre på den spillestil, vi har. Det er vigtigt at have en træner, der har den samme forståelse for den måde, vi gerne vil spille fodbold på.
 • Det er også en stor glæde, at vi kan præsentere Martin Retov som assistenttræner. Mange rosende ord med på vejen til Martin også. Han har gjort det fantastisk.