Fodbold

Straffesparket blev afgørende, siger slukøret Eriksen

Liverpool kunne lukrere på en tidlig scoring i Champions League-finalen.

Efter 22 sekunder kom det afgørende øjeblik.

Det mente Christian Eriksen efter finalenederlaget til Liverpool. De rødklædte udnyttede den efterfølgende mulighed fra 11 meter og bragte sig dermed i front efter to minutter af Champions League-finalen.

- Det gjorde, at de ikke skulle nå noget. Det første mål havde stor betydning for, hvordan kampen forløb, siger Christian Eriksen efter kampen til 3+.

Det formåede Tottenham ikke at rejse sig fra.

- Jeg synes egentlig, at vi havde chancerne til det i store dele af kampen. Men Liverpool stod bare og ventede, og det gjorde det svært for os, tilføjer Christian Eriksen.

Moussa Sissoko fik via egen brystkasse bolden op på sin flagrende arm i kampens første angreb. Dommer Damir Skomina skulle ikke tænke længe, før han pegede på pletten.

- Det minder om FIFA, hvor den bliver ramt på kroppen og så ryger op på hånden, konkluderede Christian Eriksen, der imidlertid ikke havde set situationen på tv.

I det 87. minut afgjorde Divock Origi kampen, da Tottenham satsede for at udligne.

Lyn-analyse

Trods en mindre seværdig finale var det fortjent at Liverpool vandt. Begge hold skabte få chancer, men Liverpool kendte besøgstiden.

Tottenham blev bedre som anden halvleg skred frem, men det var for sent og så lukkede Liverpool med målet til 2-0 til sidst.

Kan stadig være stolte

Når den umiddelbare skuffelse over nederlaget har lagt sig, kan spillerne imidlertid være stolte over, hvad den har bedrevet, mener Christian Eriksen.

De seneste 10 Champions League-vindere

* 2019: Liverpool.

* 2018: Real Madrid.

* 2017: Real Madrid.

* 2016: Real Madrid.

* 2015: FC Barcelona.

* 2014: Real Madrid.

* 2013: Bayern München.

* 2012: Chelsea.

* 2011: FC Barcelona.

* 2010: Inter.

- Vi kan bestemt være stolte af det, vi har præsteret - at nå en Champions League-finale. Det er første gang i klubbens historie, og det siger ligesom alt, mener den 27-årige offensivspiller.

- Men jeg håber da, der kommer flere finaler til for klubbens skyld, tilføjer Christian Eriksen.

Danskerens fremtid i Tottenham har i længere tid været diskuteret.

Den havde Christian Eriksen ingen kommentarer til efter finalen.

Den nuværende aftale udløber i 2020.