Fodbold

Det var et billede på Eriksens farvel til Tottenham, mener Toft

Christian Eriksen får et kram af en af de mange medrejsende Tottenham-fans. Susana Vera / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen er længe blevet rygtet væk fra Tottenham, der lørdag tabte Champions League-finalen med 2-0 til Liverpool.

Christian Eriksen og Tottenham spillede lørdag aften finale i Champions League. For begges vedkommende var det første gang nogensinde.

Det endte med et nederlag på 2-0 til Liverpool, og skuffelsen var til at få øje på hos den danske midtbanespiller.

Eriksens har kun et år tilbage af sin kontrakt med Tottenham og er flere gange blevet rygtet til storklubber som Barcelona, Inter og senest Real Madrid.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft var til stede til lørdagens finale på Wanda Metropolitano i Madrid, og det han så efter kampen, var et Eriksen-farvel til hans klub gennem seks år.

- Christian Eriksen gik rundt og var nærmest lammet af en form for måske choktilstand, men også af at han måske skal væk fra klubben. Det kunne godt tyde på, at det var hans sidste kamp. Han stod meget længe og kiggede op på Tottenhams fans som den eneste, siger Flemming Toft.

- Han var sidste mand, der forlod banen udover Liverpool-spillerne. Jeg synes, det var et billede af, at Christian Eriksen tog en afsked med Tottenham. Hans afsked blev ikke det, han håbede, men trods alt én, han kan være stolt af; en Champions League-finale.

Ville ikke kommentere fremtiden

Christian Eriksen kom til Tottenham fra Ajax i 2013 og er en af de nuværende spillere, der har været længst tid i klubben.

Mens andre af klubbens store profiler har skrevet under på langtidskontrakter, er Eriksens fremtid et af de helt store spørgsmål i klubben.

Et spørgsmål, som Eriksen ikke ville forholde sig til efter finalen.

- Lige nu er der ikke noget fokus på det. Det tænker jeg overhovedet ikke på, sagde Eriksen efter kampen til 3+.

Real Madrid bliver igen søndag nævnt som en mulig destination for Christian Eriksen.

Det er den Madrid-avisen AS, der skriver, at Real-præsident Florentino Pérez og Tottenham-formand Daniel Levy mødtes forud for lørdagens finale

- Det er ikke så tit, at netop de to herrermødes. Senest var, da Luka Modric skiftede fra London-klubben til netop Real i 2012. Udover en formentlig god middag var Eriksen på menuen. Christian Eriksens fremtid offentliggøres formentlig i den kommende uge, lyder vurderingen fra Flemming Toft.

I kølvandet på skuffelsen over nederlaget rejser Christian Eriksen nu til Danmark. Om bare fem dage gælder det nemlig EM-kvalifikationskampen mod Irland.