VM fodbold

Qatar bliver vært for endnu en VM-turnering

Ørkenstaten skal i 2022 afholde VM for landshold og nu også verdensmesterskaberne for fodboldklubber årene forinden.

Der er masser af holdninger til emiratet Qatar. Et land, der har trodset menneskerettigheder, men bugner af olie og penge - ja, nærmest i større mængde end antal sandkorn i ørkenstaten, der er mindre end Region Midtjylland.

Noget, Qatar efterhånden også er rigt på, er store sportsarrangementer. VM i blandt andet atletik, håndbold og cykling har ørkenstaten allerede afholdt. Og i 2022 venter det ultimative - udover OL - verdensmesterskaberne i fodbold.

Et værtskab, som er blevet diskuteret enormt, siden FIFA tildelte Qatar det i slutningen af 2010. Et af argumenterne imod afholdelse i ørkenstaten er det varme klima - døgntemperaturen i december, måneden hvor VM i 2022 skal afholdes er 21 grader i snit.

Blandt andet for at teste klimaet har FIFA mandag offentliggjort, at VM for klubfodboldhold i 2019 og året efter skal afholdes i Qatar:

- De vil tjene som værdifulde tests op til VM 2022, ikke mindst på grund af timingen omkring den tidlige del af december, som er samtidig med det næste VM.

- Det gør det muligt at teste en fodboldturnering under de samme klimatiske forhold, skriver FIFA på sin hjemmeside.

Ved samme lejlighed bekræftede FIFA, at VM for klubhold - året efter i 2021 - bliver med 24 hold i stedet for syv, som det er nu og ved de to næste verdensmesterskaber for kontinenternes bedste klubhold.