Ekspertens opfordring: Send FC Roskilde-sagen til politiet

Danmarks Idrætsforbund (DIF) undersøger FC Roskilde for matchfixing. Politiet bør også kigge på sagen, mener en tidligere overvåger.

Matchfixingsagen i FC Roskilde ser ud til at være så vidtrækkende, at politiet bør involveres.

Det mener Chris Kronow Rasmussen, der er en af Danmarks mest vidende personer inden for aftalt spil i sportens verden. Gennem syv år har han været ansvarlig for overvågningen af aktiviteterne hos de danske spilleselskaber, der via netop overvågning kan opdage forsøg på matchfixing.

- Jeg synes, DIF skal samarbejde med politiet, der sĂĄ skal samarbejde internationalt. Enten med det tyske politi eller med Europol, som ogsĂĄ har en matchfixingenhed, siger Christian Kronow Rasmussen til TV 2 SPORT.

DIF og Team Danmark har undersøgt internationale forbindelser i sagen, der ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har tråde til Balkan.

Tidligere har Politiken beskrevet, at der to gange er spillet så uregelmæssige beløb på FC Roskilde-kampe i tyske spilkiosker, at spilleselskabet Tipico har slået alarm.

Ifølge Chris Kronow Rasmussen tyder det på, at der ligger organiseret kriminalitet bag den mulige matchfixing i FC Roskilde.

- DIF skal tage sig af spillerne og sportsudøverne, hvor politiet kan tage sig af den organiserede kriminalitet, som muligvis ligger bag, siger Chris Kronow Rasmussen og uddyber:

- Politiet har en lidt anden beskyttelse i forhold til dataloven, og sĂĄ har de en helt anden databasemulighed, som DIF ikke har en jordisk chance for at komme ind til.

DIF: Vi rydder op i egne rækker

Mandag stod FC Roskildes tidligere assistenttræner John Bredal frem hos TV 2 SPORT. Han fortæller, hvordan den nu suspenderede træner Christian Lønstrup fik et tip om aftalt spil inden sæsonens tredjesidste kamp mod Lyngby.

Lønstrup delte sin viden med sin assistenttræner, og dagen efter kampen, som Roskilde tabte 2-1, tog han emnet op på et spillermøde.

- Han gentog de efterretninger, han havde fået. Der blev ikke nævnt nogen navne, men der blev informeret om, at det er virkelig grelt at gøre den slags, og vi var i en situation, hvor vi syntes, at vi havde rigeligt at kæmpe med i forhold til den ugentlig modstander, siger John Bredal, der sammen med Lønstrup har viderebragt tre navne til både DIF og Spillerforeningen, der er spillernes fagforening.

I DIF er udmeldingerne om sagen sparsomme, fordi undersøgelserne stadig står på. Derfor vil Poul Broberg, der er leder i DIF’s matchfixingsekretariat, ikke udtale sig om detaljer i sagen.

- Når der er tale om adfærd, som udelukkende strider mod vores egne bestemmelser, så har vi i DIF en forpligtelse til at rydde op i egne rækker. Men hvis der også er tale om adfærd, som strider mod straffeloven, for eksempel bedrageribestemmelserne, så samarbejder vi selvfølgelig med politiet.

- Politiet har nogle helt andre efterforskningsmuligheder end os, og politiet har dermed også langt bedre mulighed for at afsløre organiseret kriminalitet. Hvad der er taget af skridt i den konkrete sag med FC Roskilde har vi på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, skriver Poul Broberg i en mail til TV 2 SPORT.