Fodbold

Rørt Hobro-profil tager afsked med klubben i åbent brev

Yaw Amankwah fik 65 kampe for Hobro. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Både Sebastian Grønning og Yaw Amankwah forlader Hobro, når deres aftaler udløber efter denne måned. Amankwah takker af i et rørende brev til fansene.

- Jeg er evigt taknemmelig.

Sådan slutter 30-årige Yaw Amankwah et langt, åbent brev, som den norske forsvarsspiller har skrevet til tilhængerne af Hobro.

Han forlader klubben, når kontrakt udløber i slutningen af juni, fordi han vil hjem til sin familie i Norge.

Jeg skriver det her brev med tårer i øjnene

Yaw Amankwah

Det sker efter næsten to og et halvt år i klubben, der fik en enorm betydning for ham.

- Da jeg kom til Hobro, var det efter en svær og vanskelig periode i min karriere og i mit liv. En korsbåndsskade og påfølgende kontraktudløb i den bedste række i Norge gjorde, at jeg var nødt til at spille en sæson på tredjebedste niveau, og mange havde på det tidspunkt afskrevet mig på topniveau. Gennem min gode ven Pål fik jeg muligheden for at prøvetræne med Hobro IK i januar 2017, og siden er det bare gået slag i slag, skriver Amankwah.

Det blev til 65 kampe og tre mål i Hobro-trøjen, og han har været med til at sikre, at Hobro igen er at finde i Superligaen i næste sæson.

Derfor er det også store følelser, der kommer frem i forsvarsspilleren, når han siger farvel til klubben.

- Jeg skriver det her brev med tårer i øjnene, fordi det er trist at forlade en klub, en by og en masse mennesker, jeg har nået at blive så glad for i mine to og et halvt år her. Men samtidig er det med et smil på læberne, fordi vi har skabt så mange gode minder sammen.

- Sandheden er, at det er de allerfærreste, hvis nogen i det hele taget, af de andre klubber i Superligaen, som magter at få så meget ud af hver enkelt krone, hver eneste person og hver eneste ressource, som man gør i Hobro IK, skriver nordmanden.

- De har pyntet i vores klub

Sportschefen i Hobro, Jens Hammer Sørensen, støtter Amankwah og hans beslutning.

- Yaw har haft et ønske om at flytte tilbage til Norge, hvor hans kone bor og arbejder. Det er en beslutning, som vi har fuld forståelse for, og som vi selvfølgelig respekterer, siger Jens Hammer Sørensen til holdets hjemmeside.

22-årige Sebastian Grønning forlader ligeledes Hobro, da han heller ikke får forlænget sin kontrakt. Han kom til klubben i sommeren 2017, og det blev til 46 kampe med 9 scoringer til følge.

- Vi har været enormt glade for at have både Yaw og Sebastian i Hobro IK. De har begge pyntet i vores klub, og de skal begge have en stor tak for indsatsen her i klubben. Vi ønsker dem begge held og lykke med fremtiden, siger Jens Hammer Sørensen.

Du kan læse hele Yaw Amankwahs brev herunder:

Yaw Amankwah stopper i Hobro IK, og han har i den anledning skrevet et åbent brev til Hobro IK's supportere: Åbent brev...

Posted by Hobro IK on Tuesday, June 4, 2019