Ekspert er sikker på, der er foregået noget kriminelt i FC Roskilde-sagen
En dansk matchfixingekspert er ikke i tvivl om, at der er foregået kriminalitet med udenlandsk indblanding i FC Roskilde.
Der er foregået noget kriminelt i matchfixing-sagen i FC Roskilde. Så klar er meldingen fra én af Danmarks førende eksperter inden for aftalt spil i sportens verden.
Chris Kronow Rasmussen underviser på New Haven University i sports integrity og har i syv år været ansvarlig for de nationale spilleselskabers overvågning af gamblingaktiviteter.
Og ud fra erfaringer fra lignende sager er han ikke i tvivl om, at en eller flere spillere i FC Roskilde sammen med organiserede kriminelle har foretaget sig noget ulovligt.
- Jeg er sikker på, at der er en eller anden form for kriminalitet, der ligger bag. Desværre, fortæller Chris Kronow Rasmussen, der også var med til at efterforske én af Danmarks største matchfixing-sager i FC Vestsjælland, til TV 2 SPORT.
- Men hvordan og hvorledes har jeg lidt svært ved at vurdere indtil videre.
Hvad gør dig sikker på, at der er foregået noget kriminelt?
- På universitetet i New Haven samarbejder jeg med Declan Hill, der er en meget anerkendt matchfixingekspert. Han har et internationalt bredt netværk af fixere, som simpelthen rejser rundt i hele verden og fixer fodboldkampe, siger Chris Kronow Rasmussen.
- På baggrund af det og vores netværk lyder det til, at der er lidt mere organiseret kriminalitet bag, end man skulle tro.
TV 2 SPORT har tidligere fortalt, at der undersøges tråde til Balkan, mens Politiken har afsløret, at flere tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på FC Roskildes kampe.
- Politiet skal have sagen
Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der undersøger sagen. I øjeblikket på tredje uge.
Og skal de til bunds i de mulige kriminelle forhold hos den midtsjællandske klub, så har forbundet brug for hjælp, mener den danske ekspert.
- Hvis det er organiseret kriminalitet, så skal det til politiet. Politiet har det internationale samarbejde på plads. De kan søge i Europols database omkring organiseret kriminalitet, som DIF ikke har en jordisk chance for at komme ind til. DIF skal tage sig af spillerne og sportsudøverne, hvor politiet tager sig af den organiserede kriminalitet.
DIF ønsker ikke at kommentere konkret på sagen i Roskilde. Lederen i DIF’s matchfixingsekretariat, Poul Broberg, skriver dog i en mail til TV 2 SPORT, at man 'selvfølgelig vil samarbejde med politiet', såfremt der skulle være noget, der strider mod straffeloven.
- Politiet har nogle helt andre efterforskningsmuligheder end os, og politiet har dermed også langt bedre mulighed for at afsløre organiseret kriminalitet. Men hvad der er taget af skridt i den konkrete sag med FC Roskilde har vi på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, skriver Poul Broberg.
Involverer DIF ikke politiet i sagen, frygter Chris Kronow Rasmussen, at offentligheden aldrig får det reelle billede af sagen i FC Roskilde.
- DIF kommer ikke 100 % til bunds i det her uden politiet. Det vil jeg gerne give et relativt højt odds på, lyder det fra matchfixingeksperten.