Fodbold

FC Roskilde meldt til politiet i matchfixing-sag

Politiet undersøger, om FC Roskilde har brudt straffeloven efter at have modtaget en anmeldelse fra DIF.

Sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde udvikler sig på ny.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har længe undersøgt klubben for matchfixing, og nu står det klart, at de har inddraget politiet i sagen.

- Midt- og Vestsjællands Politi undersøger i øjeblikket en anmeldelse rettet mod fodboldklubben FC Roskilde. Da efterforskningen er i gang, kan politiet ikke udtale sig yderligere om indholdet i anmeldelsen, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard i en mail til TV 2 SPORT.

DIF oplyser til TV 2 SPORT, at de inddrog politiet i sagen 27. maj.

FC Roskilde-ejer undrer sig

I en pressemeddelelse oplyser DIF, at politiets efterforskning går på forhold, som måtte "stride med straffeloven", og at de selv fortsætter undersøgelsen af det, der "alene strider mod bestemmelser i matchfixinglovregulativet, men ikke straffeloven".

- Samarbejdet med politiet og andre myndigheder er meget vigtigt for os. Politiet har nogle helt andre efterforskningsmæssige muligheder end os, og derfor er vi glade for, at Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at kigge nærmere på sagskomplekset, lyder det fra chefen for DIF's matchfixingsekretariat, Poul Broberg.

Det er brud på straffeloven at yde eller modtage bestikkelse for at opnå økonomisk gevinst. Det er ikke i sig selv et brud på straffeloven at spille på egne kampe, men et brud på matchfixinglovregulativet.

FC Roskilde-ejer Carsten Salomonsson havde ikke hørt fra DIF eller politiet inden anmeldelsen, hvilket undrer ham. Han hilser imidlertid de yderligere undersøgelser velkomne.

- Lad os endelig få det undersøgt til bunds, så vi kan komme videre. Jo mere, der bliver undersøgt, jo hurtigere går det forhåbentlig, siger han til TV 2 SPORT.

Han mener samtidig, at anmeldelsen i sagen ikke retter sig mod selve fodboldklubben, men spillere i FC Roskilde.

Følger eksperts opfordring

Det er tre uger siden, at den nu suspenderede FC Roskilde-træner Christian Lønstrup videregav oplysninger om mulig matchfixing til sine spillere.

Tre spilleres navne er efterfølgende blevet videregivet til DIF, har den tidligere FC Roskilde-assistenttræner John Bredal efterfølgende oplyst.

Spillerne gav efterfølgende adgang til deres private konti.

Siden har Politiken skrevet, at tyske kiosker har slået alarm på baggrund af mistænkelige spil på mindst én af FC Roskildes kampe i denne sæson, mens TV 2 SPORT har fortalt, at tråde til Balkan er blevet undersøgt.

Nu undersøges det altså af politiet, om en eller flere spillere i FC Roskilde har handlet i strid med straffeloven.

Tirsdag opfordrede Chris Kronow Rasmussen, tidligere ansvarlig for overvågning af aktiviteterne hos de danske spilleselskaber med henblik på at opdage matchfixing, netop til, at sagen skulle overdrages til politiet.

- Jeg synes, at DIF skal samarbejde med politiet, der så skal samarbejde internationalt. Enten med det tyske politi eller med Europol, som også har en matchfixingenhed, sagde Christian Kronow Rasmussen til TV 2 SPORT.

Nu viser det sig altså, at DIF allerede har gjort det.