Fodbold

Hareide frygter for Robert Skovs fremtid, hvis han forlader FCK

Landstræner Åge Hareide taler med Robert Skov under fodboldlandsholdets træning på Helsingør Stadion i Helsingør - og giver ham måske et godt råd for fremtiden. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Skal Robert Skov blive i FC København eller tage af sted på et udlandseventyr? Det er et varmt spørgsmål i øjeblikket, og Åge Hareide har svaret.

Robert Skov har taget Superligaen med storm, og nu er han klar til at gøre det på A-landsholdet, når Danmark møder Irland i EM-kvalifikationen i Parken fredag aften.

Og selvom det meste handler om den vigtige kamp i landsholdslejren, er der også plads til andre varme emner, og her bliver Roberts Skovs navn også nævnt. For hvor skal den eftertragtede 21-årige FC København-målmager spille, når den nye klubsæson begynder? Det er hans landstræner, Åge Hareide, er ikke i tvivl om.

- Han har brug for spilletid og international erfaring, og det vil han få hos FC København, hvor han har haft en fantastisk udvikling, siger Danmarks landstræner til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Nu skal vi skynde os langsomt. Det er klart, at han på et eller andet tidspunkt vil træde ind og gøre sit indtog på landsholdet, hvis han fortsætter sin udvikling. Det eneste, jeg er bange for, er, at han ryger afsted og eventuelt bliver siddende uden for og ikke får spillet.

Spilletid har der været rigeligt af for de danske mestre i Superligaen, og den har han benyttet sig til at sætte scoringsrekord med score 29 mål.

- Hvis han skulle forsvinde fra FCK til en større liga, skal han begynde på noget nyt, og at slå til på et nyt hold er ikke altid lige nemt. Det tager lidt tid. Det kan også bremse hans udvikling og hans karriere, siger landstræneren.

Lyn-analyse

Årets spiller i Superligaen bliver i FC København. Det har han og Ståle Solbakken slået fast. Ellers skal den helt store Mobile Pay ind over fra en meget interesseret klub. Skov er dansk fodbolds perle denne sæson, men skal have lidt international erfaring, før han skydes endeligt af ud i Europa.

Robert Skov vil ikke væk for enhver pris

Rygter har sent Robert Skov til både Premier League, Serie A, Super Lig i Tyrkiet og mange flere ligaer, siden den tidligere Silkeborg-spiller bare er blevet ved med at imponere i Superligaen.

Det kan være svært at bevare jordforbindelsen, når så mange vil have fat i én, men han tager dog rygterne og snakken om fremtiden med ro.

- Jeg tager ikke et sted hen for enhver pris. Jeg elsker at være i FCK, og vi har sindssygt mange spændende kampe at se frem mod. Vi vil gerne spille Champions League, og at spille det i Parken vil være en drøm, siger Robert Skov.

Åge Hareide havde planer om at give Robert Skov landsholdsdebut i træningskampen mod Kosovo i marts, men en knæskade umuliggjorde dette.

Denne gang er der dog ingen garantier fra den danske landstræner inden kampen mod Irland.