Norsk profil med offentlig opsang til kvindernes største stjerne

16x9
Martin Ødegaard sætter Ada Hegerberg på plads i et Instagram-opslag. Foto: Jose Jordan / Ritzau Scanpix

Martin Ødegaard er tydeligt frustreret over Ada Hegerbergs trang til at tale dårligt om det norske fodboldforbund.

Den norske landsholdsprofil Martin Ødegaard har fået nok. Han er faktisk så træt af de negative kommentarer om forholdene på kvindernes landshold, at han har givet Ada Hegerberg en offentlig opsang.

Det sker efter endnu en kritisk udmelding fra kvindernes vinder af Ballon d’Or, Ada Hegerberg, der frivilligt stoppede på landsholdet i 2017.

- Måske du kan finde på noget bedre at lave end at forstyrre landsholdets forberedelserne til VM? De har kvalificeret sig til VM med deres land (noget af det absolut største en fodboldspiller kan opleve) og har allerede fået nok negativ opmærksomhed.

- De fortjener bedre.

- At du vælger at lave sådan et interview er totalt uforståeligt. Timingen er skrækkelig.

- Valget om ikke at spille for Norge er dit, men respektér Norge og vores landshold. Det stopper nu.

Kritiserer lederne

Ødegaards kommentar er bragt i en story på hans offentlige Instagram-profil. Den er skrevet efter et Hegerberg-interview med fodboldmagasinet Josimar, hvor den tidligere landsholdsspiller nok engang kritiserer ledelsen og forholdene på kvindernes landshold. Interviewet blev lavet i februar, og efter aftale med Hegerberg blev det bragt som optakt til kvindernes fodbold-VM. Det skriver VG.

- Det var hårdt på mange samlinger. Jeg har været knækket psykisk. Det har været en dyb, depressiv følelse, og jeg havde mareridt efter at have været med landsholdet. Man bør ikke have det sådan. Hvis du vil videre i livet, må du træffe nogle valg. Så snart tanken kom ind i mit hoved: ”Jeg tror, jeg skal stoppe på landsholdet,” forsvandt alt. Puuuh. Jeg begyndte at sove godt igen, fortæller Hegerberg og tilføjer, at landsholdslederne ikke har været kompetente nok, skriver VG.

Ada Hegerberg stoppede på landsholdet efter EM 2017, hvor Norge skuffede fælt ved ikke at spille sig videre fra gruppespillet. Siden har hun jævnligt kritiseret forholdene på landsholdet, ligesom hun også har slettet en del af sine tidligere landsholdskammerater på de sociale medier.

Det dårlige EM-resultat af sølvvinderne fra EM 2013 blev en realitet, da Danmark slog Norge med 1-0 i den sidste gruppekamp.

Danmark endte med at spille sig i finalen, hvor værtsnationen Holland dog var for stor en mundfuld. Holland og Danmark var de to hold, der gik videre fra Danmarks gruppe, som ud over Norge også talte Belgien.