Fodbold

Danmark glipper sejren efter sen irsk scoring

Pierre-Emile Højbjerg sendte Danmark på sejrskurs, men en sen irsk udligning sørgede for 1-1 i Parken.

Danmark kunne tage et vigtigt skridt mod EM med en sejr i fredagens kamp mod Irland, men det endte trods adskillige chancer kun med ét point.

Dermed står Danmark nu noteret for to point efter to kvalifikationskampe, mens irerne har syv point for tre kampe i toppen af gruppen.

Danmark 1-1 Irland

  • 1-0 Pierre-Emile Højbjerg (76’)
  • 1-1 Shane Duffy (85')
  • Dommer: Cüneyt Çakır, Tyrkiet
  • Advarsler: Conor Hourihane

Sådan forløb kampen:

ritzau

De danske og irske spillere kender hinanden særdeles godt. Fredagens kamp var den femte imellem holdene siden november 2017, og tre af de fire foregående opgør var endt 0-0.

De kedelige cifre var længe en mulighed, men efterhånden blev de danske chancer så store, at et mål syntes uundgåeligt.

I de første 75 minutter fik både de mange danske fans i Parken og landstræner Åge Hareide flere gange lov til at slå frustreret ud med armene efter misbrugte dansker chancer.

Lyn-analyse

Vi er de danskere, der ikke taber kampe, men vi er også dem, der ikke vinder så mange. Og de rød-hvide mistede et vitalt skridt mod EM med 1-1-resultatet. Ja, der er vej endnu. Men fredagsbaren lukkede i en stor skuffelse. På en ellers godkendt 2. halvleg, der dog ikke viskede den slatne 1. halvleg bort. For mange fejl, for mange der stod udenfor, for slatne afslutninger. Der mangler i den grad klasse i be- og afslutninger. Man tør slet ikke tænke tanken - at EM bliver uden dansk deltagelse. Der skal ikke tænkes i tårer endnu. Men dog tænkes over, at vi vinder for lidt. Så kan det godt være, at vi sjældent taber. Det blev øv-hornet, der overdøvede sejrssangen. En sejrssang uden tekst.

De havde været vidner til en første halvleg, hvor Danmark var bedst og havde flere kvalificerede afslutninger.

Både Christian Eriksen og Martin Braithwaite fik således sat målmand Darren Randolph på arbejde i kampens første kvarter, men målmanden havde kontrol over skuddene.

Kasper Schmeichel fik vist, at han også var klar. Midt i første halvleg blev et indlæg rettet af, og Schmeichel reagerede hurtigt og parerede bolden, inden han kastede sig ned over den.

Siden det seneste møde med Irland i november sidste år har irerne skiftet landstræner fra Martin O'Neill til Mick McCarthy.

Irerne virkede mere offensive end i tidligere møder med Danmark. Det gav til gengæld danskerne mulighed for at finde et hul mellem Irlands forsvar og midtbane, hvilket skete flere gange i første halvleg.

Det lykkedes dog ikke at forvalte de ellers gode situationer til at skabe store chancer.

Flere chancer efter pausen

Otte minutter inde i anden halvleg skulle der så lidt småspil til, før Danmark fik sin største chance.

Nicolai Jørgensen prikkede Yussuf Poulsen fri, og med hurtige fødder og et klogt træk var han helt alene med Darren Randolph midt i feltet, men målmanden blev den store i duellen og reddede bolden til hjørne.

Minuttet efter var James McClean tæt på i den anden ende.

I det hele taget var de første 20 minutter af anden halvleg kampens mest livlige periode

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite havde således også store muligheder. Jørgensen skød over, mens Braithwaite gled i afslutningsøjeblikket til stor frustration for Åge Hareide på bænken.

I et forsøg på at bryde dødvandet på måltavlen sendte Hareide først Kasper Dolberg og siden Pierre-Emile Højbjerg på banen.

Det viste sig at være en klog disposition, da Højbjerg pandede Danmark i front på Jens Stryger Larsens indlæg efter mindre end fire minutter på banen.

Pierre-Emile Højbjerg bragte Danmark på 1-0 i kampen mod Irland.

Kursen mod en vigtig hjemmesejr var sat med Højbjergs tredje landsholdsmål, og festen livede op i Parken indtil det 85. minut.

Her fik danskerne sig nemlig en lussing, da forsvarsspilleren Shane Duffy var gået med frem på et frispark. Han steg til vejrs og headede Irland på 1-1 på en af irernes få chancer i kampen.

Til sidst kunne gæsterne være løbet med det hele, men Kasper Schmeichel hev en fodparade frem, da James McClean pludselig var fri bagest i feltet.