Fodbold

- Det føles som et nederlag, siger Delaney

Thomas Delaney var slemt skuffet efter Danmarks pointdeling mod Irland i EM-kvalifikationen.

De danske spillere var langt fra tilfredse efter 1-1-kampen mod Irland i EM-kvalifikationen fredag aften.

Danmark dominerede kampen og kom foran med et kvarter tilbage. men i det 85. minut fik gæsterne alligevel udlignet og tog dermed det ene point med fra Parken.

- Det føles som et nederlag. Det er pisse irriterende, siger Thomas Delaney til Kanal 5.

- Vi snakkede om derinde (i pausen, red.), at vi ville ud og lave første mål og andet mål og lukke kampen. Det gør vi ikke, så ser vi dumme ud. Sådan føler vi os i hvert fald.

Pierre-Emile Højbjerg scorede Danmarks føringsmål, inden den irske forsvarsklippe Shane Duffy headede udligningen i mål efter et frispark.

- Det er en svær kamp for os, men vi skaber chancerne, og så er vi ukoncentrerede. Det er en dygtig mand, der scorer for dem, men det er meget irriterende, siger Delaney.

Danmark har nu to point for de første to kampe i EM-kvalifikationsgruppen, efter 3-3-kampen mod Schweiz i marts. Det rækker til en fjerdeplads i gruppen, der udover Irland og Schweiz også tæller Georgien og Gibraltar.

- Vi har sat os selv under pres nu, men vi kommer ovenpå igen og kører videre. Men lige nu er vi skuffede.

Lyn-analyse

Vi er de danskere, der ikke taber kampe, men vi er også dem, der ikke vinder så mange. Og de rød-hvide mistede et vitalt skridt mod EM med 1-1-resultatet. Ja, der er vej endnu. Men fredagsbaren lukkede i en stor skuffelse. På en ellers godkendt 2. halvleg, der dog ikke viskede den slatne 1. halvleg bort. For mange fejl, for mange der stod udenfor, for slatne afslutninger. Der mangler i den grad klasse i be- og afslutninger. Man tør slet ikke tænke tanken - at EM bliver uden dansk deltagelse. Der skal ikke tænkes i tårer endnu. Men dog tænkes over, at vi vinder for lidt. Så kan det godt være, at vi sjældent taber. Det blev øv-hornet, der overdøvede sejrssangen. En sejrssang uden tekst.

Irland topper gruppen med syv point, mens Schweiz har fire point på andenpladsen.

På mandag tager Danmark imod Georgien i den tredje kamp.