Fodbold

Irsk spiller i store smerter efter slutfløjt i Parken

Alan Judge brækkede sit venstre håndled i slutningen af EM-kvalifikationskampen mod Danmark, som endte 1-1.

Manden med oplægget til Shane Duffys udlignende mål, Alan Judge, var i store smerter og måtte modtage behandling, da de irske spillere jublede efter dommerens sidste fløjt i Parken fredag aften.

Med blod på trøjen lignede det ved første øjekast, at han var kommet til skade under jublen, men på det sociale medie Twitter skriver det irske fodboldforbund, at spilleren fra Championship-klubben Ipswich har brækket sit håndled.

Judge skulle ifølge FA Ireland have brækket sit venstre håndled i de sidste minutter af EM-kvalifikationskampen mod Danmark, som sluttede uden en vinder. Holdene scorede én gang hver.

Alan Judge startede kampen på bænken, men blev skiftet ind i det 66. minut i stedet for Robbie Brady.

20 minutter senere markerede han sig med et perfekt frispark i højre side. Bolden fandt vej til Shane Duffy, og i duel med Simon Kjær foran Kasper Schmeichels mål svigtede Brighton-forsvarsspilleren ikke.

Duffys udligning faldt mindre end ti minutter efter Pierre Emile Højbjergs føringsmål.

Lyn-analyse

Vi er de danskere, der ikke taber kampe, men vi er også dem, der ikke vinder så mange. Og de rød-hvide mistede et vitalt skridt mod EM med 1-1-resultatet. Ja, der er vej endnu. Men fredagsbaren lukkede i en stor skuffelse. På en ellers godkendt 2. halvleg, der dog ikke viskede den slatne 1. halvleg bort. For mange fejl, for mange der stod udenfor, for slatne afslutninger. Der mangler i den grad klasse i be- og afslutninger. Man tør slet ikke tænke tanken - at EM bliver uden dansk deltagelse. Der skal ikke tænkes i tårer endnu. Men dog tænkes over, at vi vinder for lidt. Så kan det godt være, at vi sjældent taber. Det blev øv-hornet, der overdøvede sejrssangen. En sejrssang uden tekst.

Stillingen i Danmarks gruppe

Med det uafgjorte resultat i Parken fredag aften ser stillingen i EM-kvalifikationens Gruppe D således ud:

  1. Irland (3 kampe) 7 point
  2. Schweiz (2 kampe) 4 point
  3. Georgien (3 kampe) 3 point
  4. Danmark (2 kampe) 2 point
  5. Gibraltar (2 kampe) 0 point