Fodbold

Superliga-træner forklarer: Sådan skal irsk betondefensiv nedbrydes

Danmark skal regne med et stort spilovertag mod Irland, men de skal bevare tålmodigheden og ikke gå i panik. Det vurderer Horsens-træner Bo Henriksen.

Fredag aften spiller Danmark på hjemmebane i EM-kvalifikationskampen mod Irland. En kamp, der kan få afgørende betydning, når EM-pladserne skal fordeles.

Det er femte gang på halvandet år, at de to nationer mødes.

I de fire foregående opgør har kampbilledet været tydeligt: Danmark har siddet på spillet. I gennemsnit har de haft boldbesiddelsen 65 procent i hver kamp.

Derfor er opskriften på succes fredag aften også klar ifølge Superliga-træner i AC Horsens, Bo Henriksen.

- De skal ikke gå i panik, for det handler om tålmodighed. Den nemmeste måde at score på er at holde på bolden og blive ved med at finde åbninger, siger Bo Henriksen til TV 2 SPORT.

I tre af de fire seneste opgør har landene spillet 0-0, og det vil Irland også meget gerne have med fra denne kamp. Det har landstræner Mick McCarthy sagt på forhånd.

Derfor bliver irernes udgangspunkt endnu en gang defensivt, når de fredag aften går ind på græsset i Parken.

Her skal Danmark forsøge at lirke den irske forsvarsmur op. Og selvom tålmodighed er en nøgle, så skal der også tempo i spillet for at udfordre betondefensiven.

- Det afgørende bliver, om vi kommer til at spille hurtigt nok. De bliver mere trætte og nemmere at rykke rundt på, jo hurtigere vi spiller, siger Bo Henriksen.

5-1-kampen var anderledes

Danmark har bevist, at det godt kan lade sig gøre at score mål mod Irland. Endda rigtig mange i samme kamp.

I november 2017 lavede landsholdet hele fem af slagsen, da de i Dublin sikrede sig en plads ved VM i Rusland sidste sommer.

Men her var Irland også tvunget til at score efter Danmarks udligning i kampen. Uafgjort ville nemlig have sendt Danmark videre. Denne gang vil irerne betragte uafgjort som mere end tilfredsstillende.

Ifølge Bo Henriksen viste storsejren, at Danmark ikke får problemer, hvis irerne er tvunget til at score. Men det kræver, at Danmark kommer på måltavlen først.

- I sidste ende bliver det en vanskelig fodboldkamp. Vi ved godt, at vi kan score, men så nemt er det ikke. Får Danmark hul på bylden, så bliver det også mere end 1-0, siger Bo Henriksen.

Inden kampen i aften ligger Danmark på tredjepladsen i puljen med ét point efter en enkelt kamp. Irerne ligger øverst i puljen med seks point efter to kampe.

Landskampen starter klokken 20.45.