Fodbold

- Det er bekymrende, siger Toft

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft mener, at mange danske spillere svigtede mod Irland. Også på sidelinjen blev der svigtet.

For tredje kamp i træk mod Irland måtte de danske landsholdsspillere gå fra banen med uafgjort. Hvor det tidligere var ude og hjemme i Nations League, var det denne gang i kvalifikationen til EM i 2020.

Fodboldlandskampen i Parken fredag aften sluttede 1-1. Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft et skuffende resultat set med danske briller, og samtidig vækker det danske spil bekymring, mener han.

- Det kan godt være, at Danmark ikke taber så mange fodboldkampe, men Danmark vinder alt for sjældent. Det er bekymrende, at et dansk landshold ikke kan få fat i spillet, fastholde det og afslutte det. Det viste sig igen i aften, siger Flemming Toft.

- Danmark spiller en anden halvleg, hvor de i hvert fald får mere fat end i første halvleg, som kvalitetsmæssigt blev fuldstændig udvisket. Men alligevel kan de heller ikke en gang efter en 1-0-føring fastholde det, og det er bekymrende.

Skarpheden mangler

Det danske mål mod Irland blev scoret af indskiftede Pierre Emile Højbjerg. I det 76. minut kom Southampton-spilleren løbende ind i feltet og headede et indlæg fra Jens Stryger Larsen i mål.

For fjerde landskamp i træk blev det dermed ikke til mål fra den danske spidsangriber Nicolai Jørgensen, der igen var foretrukket fra start.

- Skarpheden er selvfølgelig et spørgsmål, vi får, hver eneste gang vi ser det danske landshold. Danmark har ikke 9'eren. Danmark har ikke ham, der kan afslutte. Man siger ofte, at det næsten er ligegyldigt, hvem der scorer, men det er bekymrende, at Danmark ikke har en frontløber, som får lavet de her mål, siger Flemming Toft.

Truppens anden 9'er, Kasper Dolberg, kom på banen før Pierre Emile Højbjerg, men fik ikke for alvor sat sit aftryk på kampen. For Christian Eriksen var det også en af de mindre gode landskampe.

- Nu skal alt ikke altid være møntet på Christian Eriksen, men han var ikke dér, hvor han normalt er. Det har været en lang og opslidende sæson for ham - også rent mentalt, lyder det fra Flemming Toft, der fortsætter:

- Men der er alt for mange af de andre, der svigter. Der bliver også svigtet på sidelinjen. Det er en meget konservativ dansk startopstilling, vi får gang på gang. Det er de samme, der er trykt på startkortet. Og så mangler der også en indskiftning på det tidspunkt, hvor der står 1-1, for Åge Hareide havde stadig én i hånden.

Danmark ikke i europæisk klasse

Chelseas Andreas Christensen var eneste nye mand i startopstillingen i forhold til 3-3-kampen mod Schweiz i slutningen af marts. Han var med i stedet for Mathias 'Zanka' Jørgensen, der ikke har spillet siden kampen i Basel.

Shane Duffy udlignede til kampens resultat i det 85. minut.

- Det er bekymrende, dét vi i det store og hele ser fra det danske landshold. Måske mere end de mistede point. Landsholdet er slet ikke dér, hvor man kan tale om europæiske klasse, og det skal der til for at være med ved en slutrunde, selv om billetten er lidt billigere denne gang.

- Danmark har udsigt til to gruppekampe i Parken næste år. Jeg tør slet ikke tænke tanken, at der bliver spillet EM i Parken næste år uden Danmark, siger Flemming Toft.

Med 1-1 mod Irland har Danmark to point for to kampe og er nummer fire i Gruppe D. Irland fører gruppen med syv point for tre kampe, mens Schweiz har fire point for to kampe.

På gruppens tredjeplads ligger Danmarks kommende modstander, Georgien, med tre point for tre kampe, og sidst i gruppen er Gibraltar. Holdet har tabt sine to første kampe.