Fodbold

Tofts karakterbog: 20 minutter sikrer Højbjerg højeste karakter

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere og landstræner Åge Hareide efter 1-1-kampen mod Irland.

"Vi er danskerne," sang de i Parken. Vi er de danskere, der ikke taber fodboldkampe, men vi er også dem, der ikke vinder så mange. Og de rød-hvide mistede et vitalt skridt mod EM næste år med 1-1-resultatet mod Irland.

Ja, der er vej endnu, men fredagsbaren lukkede i en stor skuffelse. På en ellers godkendt anden halvleg, der dog ikke viskede den slatne første halvleg bort. For mange fejl, for mange der stod udenfor, for slatne afslutninger. Der mangler i den grad klasse i be- og afslutninger.

Man tør slet ikke tænke tanken - at EM næste år bliver uden dansk deltagelse - i Parken. Der skal ikke tænkes i tårer endnu. Slet ikke. Men dog tænkes over, at vi vinder for lidt. Så kan det godt være, at vi sjældent taber. Det blev øv-hornet, der overdøvede sejrssangen. En sejrssang uden tekst.

Tofts karakterskala 2018

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

KASPER SCHMEICHEL 4

Det kan godt være, vi så lidt usædvanligt omkring hans igangsætning, især før pausen, men Kasper Schmeichel havde altså et par, hvor der skal streg under redninger. Blandt andet på et skarpt forsøg fra James McClean.

HENRIK DALSGAARD 3

Han blev ikke altid taget med i kantspillet, men gjorde det absolut OK, når det bød sig til. Ikke helt skarp på alle indlæggene, og der var lidt roderi i første halvleg.

SIMON KJÆR 3

Lidt tøvende omgang med bolden, især i første halvdel. Og var det samme omkring sin markering, da Shane Duffy udlignede. Duelspillet nåede ikke de sædvanlige højder, men gav til gengæld fuld koncentration til det organisatoriske.

ANDREAS CHRISTENSEN 4

Indledte med at vinde hver eneste luftduel, rolig på bolden og pæne dybe afleveringer langs plænen. Begik frisparket, som var indledningen til udligningen. Eneste ændring hos Åge Hareide i forhold til Schweiz-kampen i stedet for 'Zanka'.

Vil måske nok sige, at han var bedste dansker. Hvis ikke den danske målscorer. På langt mindre spilletid

Flemming Toft om Yussuf Poulsen

JENS STRYGER LARSEN 3

Tydeligt engageret (som altid), lad os kalde det ivrig. Defensiven lidt i klemme, men forsøgte at kompensere med fysik. Ikke alle indlæggene var OK, men assisten til Højbjergs 1-0-mål var absolut i orden. Jeg er ikke altid vild med en højrebenet venstre back, men her var favoritbenet til klapsalver.

LASSE SCHÖNE 2

Han er en herlig boldspiller, men her var der lidt for meget holden-på-bolden. Ærgerligt når man nu ved, at Schöne kan de hurtige touch-ting. Fordi hans fodboldhjerne er god.

THOMAS DELANEY 2

Ikke en plet på arbejdsindsatsen. Men desværre for mange fejl og en første halvleg, hvor man så overraskende lidt til Delaney. Havde et godt hovedstødsforsøg, fordi han kom bolden i møde. Han skal komme langt mere ind, hvor det gør godt. Han er en felt-til-felt spiller.

CHRISTIAN ERIKSEN 3

3 er normalt en pæn karakter - sådan midt i det hele. Men det er lavt for Eriksen. Han lavede de gode Eriksen-ting. Han ser så meget før de andre og kan udføre det. Men der var også missere - også i afslutningerne. Hold da op, hvor vi bare forventer.

YUSSUF POULSEN 4

Han er så stærk i at udfordre. Det lyser ud af ham, at han vil det. Og så meget at han forsøger at gå gennem en modstander og ikke altid udenom. Hans iver og involvering er smittende. Men det trækker ned, at han burde have scoret. Hans forarbejde var godt nok. Vil måske nok sige, at han var bedste dansker. Hvis ikke den danske målscorer. På langt mindre spilletid.

NICOLAI JØRGENSEN 1

Kære fodbold-Danmark. Hold kæft, hvor vi savner en 9'er. Ham der scorer mål. Ikke hver gang, men hver anden gang. Vi har ham ganske enkelt ikke. Der var genvalg her, og er det i mangel af bedre? Hårde ord, men de er ikke personlige. For Danmarks 9'er er en fin fyr. Men der mangler altså noget. Skarphed. Tyngde. Fylde. Og vel nok selvtillid. Roses skal Nicolai Jørgensen for en godt tænkt aflevering til Yussuf Poulsen, der tabte bold og mulighed et sted i anden halvleg.

MARTIN BRAITHWAITE 3

Han løber stærkt og lige ud. Eneste med direkte fart. Og han forsøgte. Men det med afslutningerne - på landsholdet. Hvor kan det ærgre og undre, at de to kanter scorer i deres klubber, men ikke i nationaldragten.

PIERRE EMILE HØJBJERG 5

Et 5-tal givet ud fra mindre end en halv times spilletid. Men dynamik, fart og målet, som han selv inviterede til, løfter karakteren og må give grobund for en startplads, når pinsesolen har danset. Opløftende.

KASPER DOLBERG 3

Meget lidt spilletid, da Åge Hareide smed ham ind og Nicolai Jørgensen ud på venstrekanten. Fysikken viste han - og en OK boldomgang. Pænt indhop.

ÅGE HAREIDE 2

Vi ved, at hans startopstilling er let læselig. Han gør det ud fra, at holdet sjældent taber. Men der skal snart lidt fornyelse til. Kald det frisk luft. Vi må stadig lette på hatten for så mange kampe uden nederlag (tre nederlag i 35 kampe). Men vi må også snart kræve en stribe sejre. Og så forstod jeg ikke, hvorfor han ikke handlede, da irerne havde udlignet. Havde én indskiftning tilbage.